![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Imię: Mateusz
Model: Focus
Silnik: 1,6 125 KM
Rocznik: 2011
|
Mam prośbę jeżeli ktoś nie sprawdzał w praktyce czy się da czy nie da zaprogramować otwieranie i zamykanie szyb z kluczyka niech nie zabiera głosu i nie "filozofuje" że się nie da.
Możliwe że dwóch szyb elektrycznych nie da się zaprogramować tego nie wiem. Wiem że da się zaprogramować wersję 4 szyby elektryczne - przycisk otwierania drzwi z pilota - wciskamy i przytrzymujemy kilka sekund, zamkniecie szyb - wciśniecie i przytrzymanie przycisku zamknięcia drzwi. Programowanie: 1.Wsiadamy do auta. 2. Włączamy zapłon (II położenie kluczyka) 3. W zależności od tego jakie chcemy aby nam się szyby otwierały korzystając z przycisków od strony kierowcy do otwierania szyb, wciskamy odpowiednią ilość przycisków do momentu otwarcia i przytrzymujemy 5 sekund 4. Zamykamy analogicznie te szyby i przytrzymujemy przyciski po zamknięciu również 5 sekund. Gotowe Już prościej się nie da Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeśli chodzi o wersje z systemem start stop to prawdopodobnie musi być programowanie przeprowadzone w momencie świecenia się kontrolek możliwe że takie programowanie można przeprowadzić na włączonym silniku ale nie wiem tego na 100 % Ostatnio edytowane przez matti393 ; 29-10-2016 o 19:08 |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Piotr
Model: Focus mk3
Silnik: 1.6 EB
Rocznik: '14
|
Cytat:
W C-maxie musiałem nacisnąć i przytrzymać przez kilka sekund przycisk otwarcia drzwi na pilocie by otworzyć również i szyby. (przycisk naciśnięty raz) W Focusie musiałem nacisnąć raz po czym zaraz nacisnąć drugi raz przycisk otwarcia drzwi i przytrzymać go przez kilka sekund. (w sumie przycisk naciśnięty dwa razy) |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
Cytat:
Powtórzę programowanie nie ma nic wspólnego z możliwością otwierania/zamykania z pilota. Jedynie musi być zrobione raz np. w fabryce, aby działało poprawnie. Funkcja globalna z pilota wynika z obecności modułów w drzwiach, a nie tego co napisałeś. Ja nie musiałem robić żadnego z tych kroków co opisałeś, bo miałem je zaprogramowane fabrycznie i wszystkie od zawsze otwieraja mi się i zamykają z pilota jak opisał @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] . Co ciekawe Tobie pewnie też. Tak samo ma każde auto z 4 elektrycznymi z modułami drzwiowymi z fabryki. Jak ktoś nie wierzy, to niech idzie do salonu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przy 2 elektrycznych szyba kierowcy ma automat, ale nie ma globalnego otwierania/zamykania z pilota. Swoją drogą nie dłuższe przytrzymanie, bo tak jest np. w Oplu, tylko są przyciski 2 pozycyjne i 2 pozycja jest automatyczna. Programowanie ma sens tylko po odłączaniu akumulatora lub kostki drzwi. Instrukcja obsługi opisuje to w podobny sposób. Ostatnio edytowane przez boncio ; 03-11-2016 o 16:47 |
|
|
|
|