![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-06-2012
Model: Focus MK3
Silnik: 1,6 TDCI DPF (115 KM)
Rocznik: 2012
|
Niestety normalne jest. Nie wiem jaki to Opel był ale jeśli nie był porównywalny mocą do ST to mogłeś po przesiadce sprzęgło trochę "wykochać", a nie było ono przecież nowe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Na pocieszenie dodam, że ze swoim, ślizgającym się na 5 biegu sprzęgłem przebujałem się prawie rok, bo nie spieszyło mi się do położenia na stole 3k za komplet z dwumasą. Dopóki w obrębie miasta i laweta w ubezpieczeniu... Innymi słowy trochę jeszcze pojeździć możesz, byle z wolna i ostrożna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zablokowany
Model: Ford Focus ST [MKII]
Silnik: mocny - jakieś 280KM
Rocznik: 2010
|
Opel to był na V6 170KM...prawde mówiąc bardziej w Oplu sprzegło dostawało w dupe z racji dosc komicznego funkcjonowania, trudnego do wyczucia. W Focusie nie miałem problemów najmniejszych z wyczuciem chocby progu zadziałania itp. No i sdorry, ale nie jestem jakimś melepetą, który zajebie sprzegło w 1000 km...naprawdę pojezdżałem mocniejszymi wózkami i żaden się nie rozklekotał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tak czy inaczej...nie da się jeździć na tym stanie co jest, bo auto sie dziwnie zachowuje. Prawdopodobnie łożysko oporowe rozpada sie w rzazgi, bo po raz że pedał wpada ok 5cm zanim wogóle zacznie działać. N oi po odpuszczeniu nie wraca do końca. Dwa...wygląda na to, że pisk to był praktycznie sygnał dokonywania zywota, bo teraz jest już dosyć głośne hrobotanie i inne traski. Strach nawet jeździć w ten sposób. Samo sprzegło działa raczej normalnie, rozsypało sie łożysko oporowe...moze trochę docisk.
|
|
|
|