![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Irek
Model: Mondeo mk3
Silnik: 2.0 benzyna/Gaz
Rocznik: 2005
|
Gaz nowy w marcu zalozony. Gdy robi sie duzo kilometrow jazda na gazie calkiem przyjemna i nie odczuwalna tak bardzo po kieszeni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
FCP member
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo MK5, Kuga MK1
Silnik: 2,0 EcoBlue 150 KM , 2.0 TDCI 136 KM
Rocznik: 2020, 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
No masz tez troche racji. Ale teraz inatalacja gazowa jest wymontowywac nie bede a problem przydalo by sie rozwiazac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 15-09-2015
Silnik: 2.0 16v Benzyna/Gaz
Rocznik: 2003
|
A wiecie może jak rozlaczyc na stale lpg? Zobaczyc czy bedzie ok na samej benzynie
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
Kolego ja dziś zrobiłem tak:
Odłączyłem plusową klemę na 3 h. Wróciłem po tym czasie do auta i ... Nic to samo znów Dławi do 3 tysięcy. Zatrzymałem się na parkingu , znalazłem bezpiecznik od gazu, wyjalem go i auto już ładnie działa zobaczymy jak będzie po jakimś czasie. Bezpiecznik jest na kablu od plusowej klemy , idź po kablu a znajdziesz. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
Ok poszukam i sprawdze. Na cieplym tez ci przerywa? Bo u mnie na cieplym spoko jest.
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Na ciepłym już raczej nie przerywa. Teraz auto dziala dużo lepiej na samej pb. Chodzi perfekcyjnie dopoki się porządnie nie rozgrzeje (dynamika, moc) pozniej jak się juz rozgrzeje jest troche gorzej , ale tragedii nie ma. Dziwi mnie wlasnie to czemu traci troszkę na mocy jak się rozgrzeje.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
|
Wyjalem bezpiecznik i bez zmian jak przerywal tak przerywa na benzynie.
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
|
U mnie kolego podobnie znowu zaczyna się dusic na pb nawet z wyjetym bezpiecznikiem. Ja juz trace nadzieje , ze ktokolwiek dojdzie co mu jest. To auto prawie w ogole nie ma odejscia przy tylu koniach to on powinien chociaz lekko szrpnac glowe w tyl gdy nagle nacisnie sie gaz ..
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
|
Witam. Ponawiam w sumie swój temat z falowaniem obrotów po odpaleniu zimnego silnika, ale doszła mi jeszcze jedna rzecz.
Wiec od początku: Odpalam zimny silnik obroty falują przez chwile później się stabilizują, gdy ruszam nie mogę go uzgac dopiero gdy wejdzie na obroty idzie normalnie. potem gdy jadę spokojna prędkością np 70 bez dodawania gazu auto poszarpuje gdy depne idzie normalnie. wymieniłem świece, cewkę zapłonową, zawór egr, Juz nie mam pomysłu co dalej... |
|
|
|