Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 17-09-2016, 21:09   #11
c-matix
ford::professional

Model: Focus C-Max , Fusion
Silnik: 2.0 16v 145KM , 1.6 Tdci 90KM
Rocznik: 2006 Silver Polar, 2006 Jeans Metalik
Domyślnie Odp: Auto z Francji - prośba o sprawdzenie

A taki z naszego forum. ie grand i automat 2.0 tdci
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

c-matix jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-09-2016, 21:23   #12
czeslaw555
ford::average

Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5

Cytat:
Napisał slawek-kali Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mała uwaga: przebieg z autodna to przebieg odczytany, bywa że już po korekcie co niejednokrotnie sprawdzałem.
jakoś nie zauważyłem żebyś o tym wspominał, ale mogłem coś przeoczyć.
Autodna ma dane np. z aukcji aut poleasingowych , z ogłoszeń itp., są też dane np z NAP w Holandii ale to info trzeba wykupić dodatkowo .
Stary 18-09-2016, 08:36   #13
R_u_f_u_s

Imię: Piotr
Model: C-Max
Silnik: 1,5 TDCi
Rocznik: 2015

Z Francuzami trzeba uważać szczególnie - często to będą "małe samochody dostawcze" (Fiesta, Corsa...), które fabrycznie zamiast tylnej kanapy mają przestrzeń "ładunkową" - u nas przerabiają je na osobówki - co podobno jest całkowicie legalne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale w tym przypadku o bezpieczeństwie pasażerów z tyłu chyba nie ma co mówić...

Wysłane z mojej Moto X Play przy użyciu Tapatalk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez R_u_f_u_s ; 18-09-2016 o 19:29 Powód: Sorry za literówki ... Autokorekta w telefonie :)
R_u_f_u_s jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-09-2016, 10:56   #14
c-matix
ford::professional

Model: Focus C-Max , Fusion
Silnik: 2.0 16v 145KM , 1.6 Tdci 90KM
Rocznik: 2006 Silver Polar, 2006 Jeans Metalik

Cytat:
Napisał R_u_f_u_s Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
u nas przerabiają je na osobówki - co podobno jest całkowicie legalne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. się w tym przypadku o bezpieczeństwie pasażerów z tyłu chyba nie ma co mówić...
Dlaczego ???
Wystarczy zamontować siedzenia i pasy bezpieczeństwa i jest tak samo jak w osobówce , no chyba że ty masz jakieś extra wyposażenie i papier że ci to przykręcili super kluczem.
c-matix jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-09-2016, 11:49   #15
czeslaw555

Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5

dokładnie tak jak pisze C-matix, tak się robi, też nie widzę problemu.
Stary 18-09-2016, 19:34   #16
R_u_f_u_s

Imię: Piotr
Model: C-Max
Silnik: 1,5 TDCi
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał c-matix Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dlaczego ???
Wystarczy zamontować siedzenia i pasy bezpieczeństwa i jest tak samo jak w osobówce , no chyba że ty masz jakieś extra wyposażenie i papier że ci to przykręcili super kluczem.
Skoro tak mówisz to pewnie tak jest.

Osobiście jak bym kupował samochód to bym wolał wiedzieć czy wcześniej był dostawczakiem czy nie. Po prostu takie poczucie, sorry Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a domyślam się, że nie wszyscy sprzedający samochody z FR informują o rzeczywistym wcześniejszym przeznaczeniu auta.

Wysłane z mojej Moto X Play przy użyciu Tapatalk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
R_u_f_u_s jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-09-2016, 15:12   #17
Fo-To

Dzięki za zwrócenie uwagi - sprawdzałem po VIN wyposarzenie i mają oryginalne 2 jak i 3 rząd siedzeń.

Nadal jednak nie wiem jak sprawdzić historię samochodu. Jak widać w Autodna (czy innej przeszukiwarce) są informacje częściowe, zakładam, że jak coś się działo z samochodem i zostało to naprawione poza oficjalnym serwisem to raczej ciężko będzie to wykryć.

Tak jest w wielu przypadkach - lakierowanie tego czy innego elementu, ale sprzedawca "nie zna" historii", a wizualnie "igła".

Czy np. jest jakieś miejsce gdzie można wyszukać przynajmniej historię napraw w serwisie Forda? Polska / zagranica

Znalazłem info o takiej bazie, ale nic nie udało mi się tam znaleźć.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania