![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 21-09-2009
Model: Focus C-Max , Fusion
Silnik: 2.0 16v 145KM , 1.6 Tdci 90KM
Rocznik: 2006 Silver Polar, 2006 Jeans Metalik
|
A taki z naszego forum. ie grand i automat 2.0 tdci
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
ford::average
![]() Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5
|
Cytat:
Autodna ma dane np. z aukcji aut poleasingowych , z ogłoszeń itp., są też dane np z NAP w Holandii ale to info trzeba wykupić dodatkowo .
|
|
|
|
|
#13 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: C-Max
Silnik: 1,5 TDCi
Rocznik: 2015
|
Z Francuzami trzeba uważać szczególnie - często to będą "małe samochody dostawcze" (Fiesta, Corsa...), które fabrycznie zamiast tylnej kanapy mają przestrzeń "ładunkową" - u nas przerabiają je na osobówki - co podobno jest całkowicie legalne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale w tym przypadku o bezpieczeństwie pasażerów z tyłu chyba nie ma co mówić...
Wysłane z mojej Moto X Play przy użyciu Tapatalk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez R_u_f_u_s ; 18-09-2016 o 19:29 Powód: Sorry za literówki ... Autokorekta w telefonie :) |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 21-09-2009
Model: Focus C-Max , Fusion
Silnik: 2.0 16v 145KM , 1.6 Tdci 90KM
Rocznik: 2006 Silver Polar, 2006 Jeans Metalik
|
Cytat:
Wystarczy zamontować siedzenia i pasy bezpieczeństwa i jest tak samo jak w osobówce , no chyba że ty masz jakieś extra wyposażenie i papier że ci to przykręcili super kluczem. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
![]() Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5
|
dokładnie tak jak pisze C-matix, tak się robi, też nie widzę problemu.
|
|
|
|
#16 | |
|
![]() Imię: Piotr
Model: C-Max
Silnik: 1,5 TDCi
Rocznik: 2015
|
Cytat:
Osobiście jak bym kupował samochód to bym wolał wiedzieć czy wcześniej był dostawczakiem czy nie. Po prostu takie poczucie, sorry Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a domyślam się, że nie wszyscy sprzedający samochody z FR informują o rzeczywistym wcześniejszym przeznaczeniu auta. Wysłane z mojej Moto X Play przy użyciu Tapatalk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Dzięki za zwrócenie uwagi - sprawdzałem po VIN wyposarzenie i mają oryginalne 2 jak i 3 rząd siedzeń.
Nadal jednak nie wiem jak sprawdzić historię samochodu. Jak widać w Autodna (czy innej przeszukiwarce) są informacje częściowe, zakładam, że jak coś się działo z samochodem i zostało to naprawione poza oficjalnym serwisem to raczej ciężko będzie to wykryć. Tak jest w wielu przypadkach - lakierowanie tego czy innego elementu, ale sprzedawca "nie zna" historii", a wizualnie "igła". Czy np. jest jakieś miejsce gdzie można wyszukać przynajmniej historię napraw w serwisie Forda? Polska / zagranica Znalazłem info o takiej bazie, ale nic nie udało mi się tam znaleźć. |
|