![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Maciek
Model: było MDO MK1 HB Citreen Geel RS & mk2 TD -jest Fokus mk2 lift GHIA sedan
Silnik: 2,0 TDCI 136KM
Rocznik: 2008r
|
No i byłem na oględzinach tego focusa [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
więc podzielę się info dla potomnych: wnętrze - kierownica bez skóry zdarta jak po pół bańki by miał nalatane -dziwne.. -tapicerka fotele tu nie ma co się przyczepić, elektryka, klima wsio sprawne -silnik pali ok mimo, że długo stoi, bez dymienia, nie kopci równo pracuje, ma moc po teście drogowym, wrażenia dobre -przyspiesza równo jak powinien ten motor zalewany syntetykiem -bicie na kierownicy i przy hamowaniu - hamulce -tarcze do wymiany i klocki z przodu, -prawdopodobnie stukające łączniki przód do wymiany, -tylny zawias cichy i amortyzacja zawiechy całej ok -dziwnie ciężko działające wspomaganie kierownicy - normalnie te focusy tak nie mają- czy wymiana płynu by pomogła? nie wiem -uszczelka pokrywy zaworów do wymiany trochę cieknie -biegi wchodzą dobrze -sprzęgło niby wymieniane na co jest faktura a coś za wysoko łapie No i wizualnie z zewnątrz -klapa tył po drobnej stłuczce szpachlowana, ale generalnie jest do zrobięnia od nowa lub do podmiany na dobrą robiony błotnik przód po obcierce ale jest ok, reszta bez zastrzeżeń auto nie było nigdzie mocno bite -nadkola lekki nalot rudej do zarobienia i konserwacji -rant drzwi pasażera do roboty standard -rdza -progi całe podwozie widać konserwacje, bez dramatu z rdzą -jest ok -wydech ok -w gratisie właściciel daje drugi nowy kompletny tłumik końcowy -opony ok letnie i zimowe długo jeszcze posłużą cena 6900zł zbyt duża dla nas a właściciel max chciał opuścić 400-500zł więc odpuściliśmy póki co Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
było mdo mk1 td, mk1 citrine geel 1,8b, mk2 kombi 1,8td jest Fokus mk2 2008 2,0TDCI GHIA Ostatnio edytowane przez ratmed24 ; 22-09-2016 o 18:50 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 24-03-2009
Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018
|
Odpowiedzi wpisałem na czerwono Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ogólnie ten silnik ma wytrzymałość czołgu. Jedyne co pada to dwumasy i wtryski. Moim zdaniem wymiana turbiny przy 200 tysiącach to dużo za wcześnie. Albo większy przebieg, albo słaba eksploatacja. Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 23-09-2016 o 16:41 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Maciek
Model: było MDO MK1 HB Citreen Geel RS & mk2 TD -jest Fokus mk2 lift GHIA sedan
Silnik: 2,0 TDCI 136KM
Rocznik: 2008r
|
Nie serio wspomaganie ciezko chodzilo mega -jezdzilem focusem tescia to mam porownanie -za 5000-5500tys moge bysmy go wzieli i by sie porobilo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
aa i jeszcze jeden smaczek w aucie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - licznik był wymieniany z powodu awarii-co wiem ze czesto sie trafia w fajkusie ale.. obrotomierz był z benzyny wstawiony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
było mdo mk1 td, mk1 citrine geel 1,8b, mk2 kombi 1,8td jest Fokus mk2 2008 2,0TDCI GHIA Ostatnio edytowane przez ratmed24 ; 23-09-2016 o 10:50 |
|
|
|