![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 26-07-2013
Model: Mondeo Mk3
Silnik: 2.0
Rocznik: 2001
|
Czy tak jak pisałeś, wystarczający będzie zakup samej pompy, a nie całego kompletu okablowania i itp - zamienniki chodzą po około 230 zł, a tutaj sama ta pompa 100zł.
Ta pompa jest umiejscowiona obok baku? i jak z trudnością wymiany samemu? Czy jak już zapali samochód to istnieje możliwość ze podczas jazdy zgaśnie? cy raczej będzie tylko problem z odpalaniem? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::expert
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
|
pompa jest w baku.. dostac sie mozna od gory/pod kanapa (ale trzeba wycinac blache)
lub sciaga sie caly bak. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
a jeszcze zapytam - bo może to będzie miało znaczenie, choć wątpię - te trudności z odpalaniem, miałem dzień po demontażu kolumny mcpersona oraz półosi( przegubu) z przodu z lewej strony czy tam ewentualnie nie mogło się coś odpiąć (jakaś kostka) jakiś przerwany kabelek, który pośrednio byłbym związany z odpalaniem? z załączaniem się właśnie pompy?
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
Jest blisko czujnik VSS, ale on pewnie nie ma nic wspólnego z odpalaniem.
Co do pompy, to jest tam po drodze moduł pompy paliwa, czasami poluzuje się wtyczka, i nie kontaktuje, lub brak masy, i wstrząsy powodują przerywanie. Założyłem temat o budowie pompy paliwowej, ze zdjęciami,można zobaczyć. |
|
|
|
#15 |
|
|
Po wymianie pompy pali na dyk, również nie szarpie podczas przyśpieszania. Kupiłem samą pompę bez całego koszyka z okablowaniem - zamiennik zobaczymy ile pohula.
Ostatnio edytowane przez M_A_K_A_O ; 04-11-2016 o 08:23 |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Damian
Model: Mondeo mk3
Silnik: 2.0 benzyna
|
Cytat:
Witam serdecznie mam podobny problem?że swoim mk3 ostatnio chciałem odpalić i nie słyszałem pompki paliwa po włączeniu zapłonu już myślałem że padła ale po 30 min i sprawdzeniu bezpiczników które były dobre włączam zapłon i pomke słychać jeździłem tydzień i wszystko ok było A dziś taki sam problem pompki nie słychać było rozebralem ta rewizję do pompki poruszyłem nia i znowu chodzi. Nie wiem co się dzieje czy kupić odrazu nową pompę paliwa czy szukać jeszcze usterki z przewoźnikiem pompmy paliwa? Pomóżcie proszę jeżeli ktoś miał taki przypadek Bump: Dodam jeszcze że miałem właśnie jak tu jeden kolega szarpanie podczas przyspieszenia A czasem na postoju obroty potrafiły spadać bardzo nisko. Czy po wymianie pompki paliwa to smechnik zarpanie podczas przyspieszenia ustapilo??? Bo jeden mechanik stwierdził mi że to przepustnica jest lekko podkrzuwiona i dlatego. Ale widzę teraz że były taki objawy szarpanie od pompki i teraz jeszcze 2 razy sie zacięła. Czyli nie mam co szukać przyczyny w przewoźnika tylko odrazu kupić pompke paliwa??? A i czy jest ciężko zmienić sam wkład pompki ? Bo nie wiem czy kupić kompletną czy też wkład?? |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Zbyszek
Model: Mk3
Silnik: 1.8 benzyna
Rocznik: 2003
|
Witajcie! Chyba wyrwe sobie resztke wlosow na starej glowie.Otoz autko mondeo 1,8 benzyna 2003r zaczelo wariowac z zapalaniem.Raz zapali raz nie.Padlo na rozrusznik wymienilem na nowy.Raz zakreci raz nie tylko slychac zakrecenie.Wymienilem akumulator byl stary.Pare razy oki zakrecil i zapalil.Teraz cyrku ciag dalszy.Slychac jak zakreci rozrusznikiem ale nie slychac wyrzucenia bendixu.Po poruszaniu wajcha zmiany biegow i kilkukrotnym przekreceniu stacyjka raz zapali raz nie (zakreci) .Pytanie brzmi czy to wina stacyjki ze nie konekci i raz wyrzuci bendix raz nie ,czy byc moze jest po drodze jaks przekaznik.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 11-03-2019
Model: mondeo mk3
Silnik: 1.8
Rocznik: 2004
|
przekaźnik sobie sprawdź, w skrzynce masz taki sam od długich świateł podmień sobie i sprawdź.
Obejrzał bym zęby na kole zamachowym może coś się z nimi przydarzyło i jest problem. masz dojście na skrzyni od strony kabiny taka gumowa zaślepka coś tam widać |
|
|
|
|
|
#19 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Zbyszek
Model: Mk3
Silnik: 1.8 benzyna
Rocznik: 2003