![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Mariusz
Model: S-Max Platinium X
Silnik: 2.0 Tdci 181KM; 413 Nm
Rocznik: 2007
|
Ja jak wymieniałem to ten cypelek na łożysku musi być w osi z wypustką amortyzatora wchodzącą w zwrotnicę czyli musisz tak ustawić łożysko względem poduszki aby te cypelki były w stronę komory silnika.
Będzie go widać przez otwór w poduszce. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::average
![]() Imię: konrad
Model: s-max
Silnik: 2,5t lpg
Rocznik: 2006
|
dzieki tak ustawiłem bo stare tez tak były
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
![]() Imię: Andrzej
Model: S max
Silnik: 2.5 T +lpg
|
Mnie też to czeka , dzięki za info.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Ariel
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 TDCI
|
Ja jestem właśnie po wymianie całego zestawu mocowania przedniego amortyzatora. Dla świętego spokoju wymieniłem wszytko oprócz amortyzatorów. Po rozebraniu okazało się, że lewa sprężyna jest pęknięta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Polecam sprawdzić przed rozbiórką żeby w czasie wymiany nie trzeba było do sklepu latać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Znalazłem sklep gdzie za wszystkie potrzebne części firmy Kayaba (bez sprężyn) zapłaciłem 290zł + KW. Nie pamiętam czy mogę tu napisać ale chętnie podam na PW Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
Dzisiaj się zabrałem za wymianę łożyska i poduszki .
Nie wiem jak Wam się udało bez rozpinania zwrotnicy wyjęcie amortyzatora bo mi nie szło , zakresu ruchu brakowało . Możecie napisać? Mało tego to jeszcze wysunęła mi się pół oś wewnątrzna i to był dopiero dramat żeby ją poskładać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
![]() Imię: Michał
Model: Smax/Fusion
Silnik: 2.0tdci/1,4 benzyna
Rocznik: 2011/2006
|
Cytat:
P.s. Nie zapomnij przełożyć gumowej poduszki sprężyny na łożysko ja z tego powodu musiałem wszystko rozebrać i złożyć jeszcze raz. Zajęło to 1,5 godziny. Ostatnio edytowane przez kornata_m ; 09-05-2018 o 07:22 |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Już wiem dlaczego u mnie wachacz nie pozwolił tak nisko się dogiąć w dół nadal brakowało zakresu ruchu.
Ok już czaję Twoją technikę , po prostu trzeba było scisnać amortyzator i będzie więcej miejsca , druga strona mam nadzieję pójdzie łatwiej , dzięki :-). A dla tych , którym wyszła by pół oś mogę podać jedyny chyba patent na ponowne jej włożenie , wszystkie kulki wkładać po kolei do gniazda z ostatnią będzie trochę zabawy ale ma wejść na swoje miejsce. A o której gumie mowa ? Ostatnio edytowane przez planeta58 ; 09-05-2018 o 11:13 |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
|
Cytat:
Teraz już wszystko złożone poprawnie , ale nie jestem zadowolony bo pozostało jeszcze jakieś stukanie z okolic prawego koła , a wszystko jest Tip Top. Myślałem , że będzie wreszcie cisza a nie jest , jakieś sugestie ? Ostatnio edytowane przez planeta58 ; 09-05-2018 o 19:49 |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 08-04-2018
Model: smax
Silnik: 2.5t
|
Panowie, jak wy upchaliscie złożoną kolumne z zamontowanymi ściągaczami tam w ten kielich? Mi w zaden sposob to nie chcialo wejść. Po 6godzinach walki z jedna stroną sie poddalem
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#20 |
|
![]() Zarejestrowany: 15-03-2015
Model: Kuga ST-Line X / B-Max
Silnik: 2,5 PHEV / 1.0EB 101KM