![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 06-02-2018
Model: Mk4
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2011
|
Mk 1 nie miał z tego co kojarzę pirotechnicznych napinaczy, więc kostek nie znajdziesz. Ile razy miga kontrolka?
Poniżej masz spis kodów srs: 1 błyśnięcie-obwód poduszki kierowcy. 2 błyśnięcia-obwód poduszki pasażera. 3 błyśnięcia-usterka w obwodzie części wspólnej poduszki kierowcy i pasażera. 4 błyśnięcia-obwód napinaczy pasów bezpieczeństwa. 5 błyśnięć-obwód bocznej poduszki kierowcy. 6 błyśnięć-obwód bocznej poduszki pasażera. 7 błyśnięć-usterka czujnika zderzenia bocznego str. kierowcy. 8 błyśnięć-usterka czujnika zderzenia bocznego str. pasażera. Ostatnio edytowane przez Danielo_82 ; 24-07-2019 o 22:53 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Ignacy
Model: mondeo mk1
Silnik: benzyna 1.6V
Rocznik: 1993
|
No nie wiem nie potrafię tego określić więc wrzuciłem film na you tuba który nagrałem jak zachowuje się kontrolka, zobacz może coś wyczytasz z niego link do filmu w wcześniejszym poście
Bump: link do filmu : https://youtu.be/3vLZ2NJgKYw Na nim starałem się pokazać jak ta kontrolka mruga Trochę długi ale chciałem jak najwięcej pokazać może ktoś kto się zna i wychwyci sekwencje i doliczy się ile razy mruga bo ja nie mogłem tego ogarnąć |
|
|
|
|
|
#13 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 14-07-2008
Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005
|
Ja tam nie widzę żadnej sekwencji. Po prostu sobie miga. Może w MK1 było inaczej i trzeba to sprawdzić w inny sposób? Niestety nie wiem jaki, np. podłączyć do komputera.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 06-02-2018
Model: Mk4
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2011
|
Bo to jest jedno mignięcie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. sprawdź zwijak w kolumnie i wtyczki poduszki kierowcy.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::average
![]() Imię: Andrzej
Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.6Ecoboost
Rocznik: 2014
|
Przepraszam jęśli wprowadziłem Cię w błąd.Możliwe .że w Mk1 było inaczej.
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Wielkie dzięki wszystkim za cenne rady i chęć pomocy gdyby ktoś miał jeszcze jakieś pomysły/sugestie to bardzo proszę pisać będę bardzo wdzięczny bo problem wciąż istnieje
Jeżeli go rozwiąże na pewno podzielę się wiedzą jaka była przyczyna i jak jak się jej pozbyć |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Tak jak Danielo pisał sprawdź:
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
|
Witam ponownie wracam do tematu zdjąłem kierownice spryskałem kontaktem wtyczki i kontrolka się teraz ciągle pali mam pytanie czy to oznacza ze jest jakiś inny problem jeśli tak to co może jeszcze być przyczyną no i czy jesli usterka by znikła to kontrolka by sama zgasła czy trzeba kasować błąd i ja gasić przez podłączenie do komputera a może jest jakiś inny sposób by go skasować
Bump: A w jaki sposób można sprawdzić zwijak żeby mieć pewność ze jest dobry czy uszkodzony |
|
|
|