![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#11 |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]()
Sto-czterdziesty-ósmy post "ratunku, nie mam dźwięku"...
A nie łaska trochę poszukać na forum? Podaje szczęśliwe słowo na dzisiejszy wieczór: "pajączek". Po drugie warto dopisać, czy się coś popsuło czy też moduł świeżo dołożony... Wtedy tym bardziej "pajączek"...
![]() |
#12 |
ford::average
![]() Imię: Andrzej
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 tdci 150PS
Rocznik: 2015
|
![]()
148 post ale chyba nie w temacie Doinstalowanie modułu BT/VC bo tam wszystko co ma jakiś związek z "pajączkiem" mówi o podłączeniu mikrofonu a nie braku dźwięku...No i poza tym nigdzie nie znalazłem zdania z tekstem "ratunku, nie mam dźwięku"
Naprawde nie ogarniam niektórych użytkowników...Skoro ktoś o coś pyta to chyba znaczy że po prostu nie może znaleźć odpowiedzi na swój problem...To że znasz dany temat i masz to obcykane to nie oznacza że musisz odrazu jezdzić po kimś kto sie nie może do tego dokopać...Nie masz ochoty pomóc to może po prostu nie pisz skoro Cie to tak męczy |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
FCP member
|
![]() Cytat:
Po drugie jak umiesz używać tak wielu słów w jednym zdaniu to się skup i jak już wyżej wskazałem podaj podstawowe fakty: 1) "działało i nie działa" albo 2) "dokładałem i nie uruchomiło się" Jeśli 1) - co się stało, że przestało działać oraz czy była próba odłączenia aku na 10 minut (jeśli tyle wysiłku włożyłeś w sortowanie tematów, to porada o odłączeniu aku na 10 minut musiała się rzucić w oczy w co drugim wątku). Jeśli 2) - to "pajączek" 22-pinowy krosuje i mic i wyjście audio... Tak więc wróć do swojego pierwszego postu, włącz sprawdzanie pisowni i napisz co i jak a dopiero potem miej pretensje do całego świata...
![]() |
![]() |
#14 | |
|
![]() Cytat:
Po prostu mnie denerwuje jak ktoś na dzień dobry od razu stawia że nowy to nie szukał a zaraz pyta...Szukałem naprawdę dużo i to nie tylko na tym forum. Sortuje ten temat od paru tygodni i uwierz mi, że gdybym coś konkretnego znalazł, to bym nie zadawał tego pytania. Owszem próbowałem z odłączeniem zasilania na 10 min i nie pomagało. Sprawa jest taka, że nie jest to ani wersja numer 1 ani wersja numer 2. Opcja nie działa od kiedy kupiłem auto a czy wcześniej działało tego też nie wiem... sprzedający się nie pochwalił... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012 / 4/2011
|
![]()
@tedi_k
a czy
@maaju
sprawdzał choć jaki ma moduł bo może ma Tylko interfejs telef. BT/VC Moduł aktywowany głosem
![]() |
#16 |
|
![]()
Nie wiem dokladnie jaki to moduł. Mam port usb i aux w schowku, mam mikrofon w podsufitce, miłą panią która gada domnie ale po niemiecku niestety. Telefon bez problemu łączy się z radiem i moge zrobić wszystko ale przy połączeniu głucha cisza, jak wepne nośnik do usb to wszystko zczyta i niby gra czas leci ale też brak dźwięku. Identycznie przy porcie aux czt też muzyce przez bluetotch.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
ford::expert
![]() Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019
|
![]()
i ten post powinien być napisany jako pierwszy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kupiłem, jest ale nie działa, poczytałem na forum, wymontowałem schowek, moduł jest o nr ......, poczytałem, odłączyłem zasilanie na 10 min., 30 min. nic nie pomogło. Koledzy z forum pomogą, lecz może być 100 przyczyn. Podaj konkrety Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
FCP member
|
![]() Cytat:
Napisz kolego wreszcie jakie masz radio - czy jest to navi dotykowa czy tez coś innego. Do tego dodaj, czy jak powiesz do miłej pani "hilfe" to Cię słyszy czy nie? W szklanej kuli za ... nic nie widać! (chyba mi już całkiem się popsuła).
![]() |
![]() |
#19 |
|
![]()
Tak jest to radio z nawigacja dotykową tak jak piszesz, mondeo po lifcie (nie wiem czy to coś zmienia), pani gada ale moje gadanie to raczej ma gdzieś, chyba że ja jej całkiem nie rozumiem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
FCP member
|
![]()
W przypadku navi NX sterowanie głosowe robione jest przez navi a nie przez moduł BT/VC. Zmiana języka sterowania głosowego np. na angielski (bo polskiego brak) w menu nawigacji.
Jeśli nadal (już po angielsku) pani nie będzie rozumiała "help", to obstawiam, że ktoś wyjął "pajączek" i krosowanie toru audio i mic "wisi w powietrzu" (pajączek 22-pinowy w poliftach odpowiada za oba tory).