![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Imię: Seba
Model: S-Max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2006
|
Nie no FM mam... potem wyczytałem że ten xoami to transmiter jest fm normalny już jeden taki mam fakt z dolnej półki cenowej ale nie zbyt mi się te rozwiązanie pasuje.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
Też kiedyś miałem. Był w aucie kilkadziesiąt minut. Sprzedałem.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Przemek
Silnik: 1999
Rocznik: 2007
|
Fakt nie jest to CD, ale naprawdę jakość muzyki z Roidmi jest na dobrym poziomie, do tego spotify jest za darmo z pewnymi ograniczeniami ale co jakiś czas reklama (nie proszku do prania), więc ja bym się nie upierał że jest to półśrodek a dobre alternatywne rozwiązanie, muzykę też można wrzucić na kartę.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 16-01-2011
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2,5T
Rocznik: 2008
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 27-03-2014
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2011
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
Masę podpinam do masy. Czerwony kabel do plus po zapłonie. Mini Jacka wsadziłem do gniazda aux które mam w schowku. Nie wykorzystywałem dołączonej wtyczki gdyż mam zestaw głośno mówiący i brak było miejsca na jej podłączenie. Ale jak ktoś chce może kabelkami wspiąć się w wejście aux bezpośrednio w radyjkiem.
Po włączeniu zapłonu moduł startuje z kilka sekund. Wtedy telefon go widzi. Oczywiście wcześniej trzeba go sparować. Teraz jak to wygląda w praktyce. Włączam zapłon, w telefonie wybieram Spotify lub jakiś odtwarzacz audio. Wciskamy play i muzyka automatycznie gra w naszym radyjku samochodowym. Oczywiście w nim wybieram jako źródło aux |
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Czyli po prostu do analogowego AUX IN wpinasz odbiornik BT? Zamiast po kablu masz przez BT.
Bo na tej aukcji co podałeś widać kostki do radia Ford. Myślałem, że to moduł BT + AUX udający firmowy... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
|
Właśnie tak. Zamiast za każdym razem wpinać kabel do telefonu i ciągnąć go z 1,5 metra do gniazda aux muszę tylko wcisnąć play w telefonie. Telefon i tak jest u mnie cały czas w uchwycie.
Te kostki maja pomóc tym co mają dwie lewe ręce Bardzo ułatwiają montaż komuś kto ma małe pojęcie o elektronice. Wykaz do radia i gotowe. Pozostaje tylko podłączyć zasilanie. Oczywiście działa tylko z radiem co ma aux
Ostatnio edytowane przez Pejotwroc ; 31-01-2018 o 12:27 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
|
A to nie jest przypadkiem AUX IN na tej kostce. Tzn że przy radiu bez AUX IN ten zestaw je także zapewnia?
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
ford::average
![]() Imię: Seba
Silnik: 2.0
Rocznik: 2006
|
wszystko fajnie ale ja cały czas szukam jakiegoś rozwiązania żeby nie ingerować telefonu wolałbym coś zewnętrznego, zastanawiam się czy jakbym chciał tylko samo USB oryginalne to co bym musiał dokupić oprócz modułu z USB np nie zależy mi na Voisie i manetce z słuchawkami tylko smo USB żeby odtwarzało muzykę czy tak pójdzie??
|
|
|
|