![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Imię: Jacek
Model: Kuga MK3, Fiesta MK8
Silnik: 1.5 R3 Ecoboost, 1.1 R3
Rocznik: 2023, 2019
|
Ja mówię o zasilaniu tego mostka. Tam mi się kabel na oczku upalil jak widać na foto.
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 03-05-2010
Model: Ford Grand C-max
Silnik: 1.6 EcoBoost 150 KM
Rocznik: 2011
|
U mnie upaliła się końcówka tego przewodu, ta zatopiona w plastiku, wystarczyło wymienić ten przewód i było ok, z tego co piszesz masz poważniejszy problem, i tu chyba moja wiedza jest zbyt uboga, by móc Ci doradzać.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro |
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::average
![]() Imię: Jacek
Model: Kuga MK3, Fiesta MK8
Silnik: 1.5 R3 Ecoboost, 1.1 R3
Rocznik: 2023, 2019
|
Właśnie dlatego chciałem zaprasować nowe oczko i dla pewności oblutować tylko nie wiem czy to przejdzie. Prucie instalacji nie wydaje mi się najlepszym pomysłem.
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Ostatnio edytowane przez poliocertes ; 02-12-2018 o 07:48 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo
Silnik: TDCi 2.0
Rocznik: 2006
|
Prucie też mi się nie wydawało sensowne gdy mi się pojawił mini dym i smród palonego tworzywa. Zbadałem to: korozja na styku dwóch różnych metali. Nie dziwne, że tam się w końcu pali. U mnie płynie tamtędy ~70A. Po co to w ogóle jest? Jakby chcieć wyciągnąć silnik, to łatwiej rozpiąć ten obwód, tak? Wychodząc z tego założenia (co do funkcji tego szpeja ze śrubą i nakrętką) uwaliłem całość i zlutowałem na stałe. Ponad 4 lata temu. Od tamtej pory nic się nie dzieje. Powodzenia!
Sent from my Mi A1 using Tapatalk |
|
|
|