![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Patryk
Model: Mk4
Silnik: 2.0 PB + LPG
Rocznik: 2009
|
Niestety nie kompletnie nie mogę u siebie zlokalizować map sensora, ma ktoś może jakieś zdjęcie z zaznaczonym map sensorem w 2.0 Duratecu ? ;s
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marcin
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 Pb +LPG
Rocznik: 2007
|
Zacznij od regulacji gazu. A czujnik powietrza dolotowego jest umieszczony w kolektorze dolotowym w dolnej czesci. Kolektor chyba wiesz gdzie jest?
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 benzyna
|
Witam.W kwietniu zakupiem autko,założyłem lpg stag silnik nie był w idealnym stanie(brał troche olej)po 1000 km na lpg wypalił sie zawór ssący na 3 tłoku.Silnik po generalnym remoncie(nowa głowica,uszczelki uszczelniacze zawory,świece,nowa sonda lambda).Instalacja lpg odłączona,zrobiłem 200 km na benzynie i kopci,najbardziej jak przyspieszam.Oleju nie bierze ani kropli(stan bez zmian) zapalił sie check engine,po podłączeniu pod komp pojawił się komunikat "zbyt uboga mieszanka".Orientuje sie ktoś gdzie szukać przyczyny awarii???
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
![]() Imię: Krzysztof
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1.6 Duratec benzyna
|
Witam forumowiczów z moim pierwszym postem,
Od dłuższego czasu (kilka miesięcy) mam regularnie powracający po kasowaniu błąd uboga mieszanka paliwa - warsztat stwierdził, że to wina odmy, która w międzyczasie była nieszczelna. Ford Mondeo MK4 1.6 Duratec benzyna Po wymianie odmy błąd nadal się pojawią i doszedł nowy objaw podbijanie obrotów silnika na luzie w szczególności na zimnym silniku (800-1100 obrotów) po ruszeniu silnik się dławi, ledwo jeździe po rozgrzaniu zaczyna chodzić płynnie (czasami trochę faluje ma luzie). Silnik miał też w międzyczasie wymianę rozrządu, regulację luzów zaworowych, wymianę oleju, filtra powietrza. Próbowałem resetu korekt z poziomu ForScan, ale to nic nie zmieniło. Jakieś pomysły co mogę zrobić dalej? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::professional
![]() Imię: Karol
Model: mondeo MK4 / MK5
Silnik: 1.6 eb ~210KM / 2.0 tdci 215KM
Rocznik: 2014 / 2017
|
Najprawdopodobniej nieszczelności w dolocie
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
![]() Imię: Krzysztof
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1.6 Duratec benzyna
|
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) Faktycznie okazało się, że winny był wężyk podciśnienia pod przepustnicą, był luźny. Dzięki za podpowiedź Ostatnio edytowane przez Speedo ; 27-03-2025 o 07:31 |
|
|
|