![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-01-2018
Model: Focus / Mondeo / Mondeo
Silnik: 1.6 TDCI 90 / 2.0 TDCI 140 / 2.0 TDCI 163
Rocznik: 2009 / 2008 / 2011
|
Dziękuję wszystkim za rady.
Jestem już po i zdecydowanie najłatwiej zrobić to od góry. Najpierw wypinamy dwa zatrzaski od dołu czujnika i wpychamy prostokąt z czujnikiem w zderzak, nastepnie odkręcamy dwa wkręty i wyjmujemy kołek plastiku nad chłodnicą. Czujnik który wepchęliśmy mamy już na wierzchu. Łącznie wymiana to 10 minut roboty - serio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Marcin
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 Pb +LPG
Rocznik: 2007
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-01-2018
Model: Focus / Mondeo / Mondeo
Silnik: 1.6 TDCI 90 / 2.0 TDCI 140 / 2.0 TDCI 163
Rocznik: 2009 / 2008 / 2011
|
Cytat:
4 minuty więc zeszły na "nie ruszaj", "nie wolno" "nie po lakierze" "nie ciągnij tego" "zostaw bo urwiesz" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Patryk
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2012
|
Cześć, pozwolę sobie odgrzać temat.
Po kilku latach użytkowania padł mi czujnik parkowania. Forscan pokazuje, że jest to lewy wewnętrzny. Po przeglądnięciu forum wiem, że nie koniecznie sam czujnik, ale równie dobrze może chodzić o jego wiązkę. Sposobem diagnozy jest zamiana czujników miejscami. Niestety nie mogę tego czujnika zdemontować prostym sposobem, który działa w wersji przedliftowej (ja mam poliftową i koszyczek na czujnik ma chyba inny rodzaj klipów). Przed liftem ludzie ściągają od przodu grilla o tak: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] albo drugi filmik: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] im to wyskakuje bezproblemowo po ogięciu klipów/zatrzasków. Ja w swoim wczoraj już poraniłem całe paluchy, a czujnik ani się ruszy... Czy ktoś to robił w wersji po lifcie w ten sposób jak na filmach czy zostaje tylko przednia osłona silnika (podejście od dołu na kanale)??? Tak wygląda mój koszyk na czujnik: [MG]https://autofakty.pl/wp-content/uploads/2016/08/Ford-Mondeo-Sedan-2010%E2%80%9314.jpg[/IMG] Ostatnio edytowane przez Speedo ; 15-02-2024 o 12:30 Powód: OGROMNE zdjęcie |
|
|
|