![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Imię: Krzysztof
Model: EDGE
Silnik: 2.0 ecoboost
Rocznik: 2017
|
Być może te żarówki mają pełnić rolę p.mgłowych do wersji USA, skoro nie ma ich w zderzakach, niestety tam nie montują nawet włącznika do tego. Ja mam SEL i lampę zwykłą i ta żarówka nie w soczewce jest światłem drogowym.
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 16-11-2007
Model: było Mondeo ST220, Focus ST MK2, ST MK3, Focus RS MK2, STi Blob PPP, jest Konik GT i inne na F
Silnik: 2.0-5.0
Rocznik: 2015 wzwyż
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#13 |
|
![]() Imię: Ireneusz
Model: Edge Titanium
Silnik: 2.0L ECOBOOST 245 KM
Rocznik: 2017
|
Dzisiaj spotkałem Edga (USA) z oryginalnym zderzakiem i światłami, i ku mojemu zdziwieniu oprócz świateł dziennych które znajdują się w zderzaku świeciły (był dzień) żarówki H1, czeli te które znajdują się obok Xenonów. Ktoś coś?
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Lukasz
Model: Edge
Rocznik: 2016
|
Witam,
Chciałbym dołożyć światła dzienne do mojego Forda Edge SE,2016r, z USA dokopałem sie do analogicznego tematu na anglojęzycznym forum, ale dla Mondeo mk5, w opisie było podane, że za te światła odpowiadają piny 36 i 40 w kostce C2280C podłączonej do BCM. Moje pytanko jest takie, czy tak samo jest w Edg-u? Jeśli nie to może ktoś mnie nakieruje na poprawne piny. Wystarczy jak pociągne dodatkowe kable (z wyżej wymienionych pinów), do lamp w zderzaku i dodam masę? Trzeba ten dodatkowy fragment instalacji zabezpieczać bezpiecznikiem, czy w razie jakiejś usterki wybije bezpiecznik od postojówek ? Czy wtyczki do tych lamp dopasuję z innego modeulu Forda, może ktoś podrzuci nr katalogowy takiej wtyczki (jeśli istnieje)? Zgóry dziękuje za odpowiedzi. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Model: było Mondeo ST220, Focus ST MK2, ST MK3, Focus RS MK2, STi Blob PPP, jest Konik GT i inne na F
|
jak sam nie jesteś w stanie zakodować to i tak musisz się udać do kogoś kto to ogarnia w sofcie, także pisanie co gdzie wchodzi nie ma sensu Ostatnio sam montowałem wszystko, wraz z montażem przy BCM, ale było już po zmianach w sofcie
|
|
|
|
#16 | |
|
![]() Imię: Maciej
Model: Edge Titanium
Silnik: 2.0 Ecoboost
|
Cytat:
Lewy DRL - pin 40 I tak jak Vtec pisze - należy zakodować. Tylko niech ktoś się wypowie, czy te piny służą do zasilenia DRL, czy tylko dają sygnał załączający, a zasilanie jest oddzielne. Bo np. do lamp Led dochodzi oddzielnie przewód zasilający... Ostatnio edytowane przez Bungee1 ; 30-07-2019 o 09:15 |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Lukasz
Model: Edge
|
Kodowanie nie będzie problemem. Poczekam jezcze na komentarz odnośnie twojego spostrzeżenia, czy te piny dają sygnał sterowniczy czy zasilajacy. Oczywiście dziękuje, za dotychczasowe odpowiedzi.
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
|
Cytat:
u mnie są piny 5 (prawy halogen) i 12 (lewy h.), w kostce w prawym górnym rogu skrzynki bezpieczników pod nogami kierowcy
|
|
|