![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
Wystarczy zapisać obserwowane wyszukiwanie i dostaje się powiadomienia o nowych aukcjach jak się pojawią. W podobny sposób (obserwowana aukcja) kupiłem kiedyś licznik przeceniony z 500 na 300, bo dostałem powiadomienie o zmianie ceny.
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Cytat:
Na hasło: "BM5T-9E740-AB" dostaje maila że w ofercie pojawiły się tarcze do Clio :/ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No raczej w opisie nie ma tego numeru części, ale allegro "wie lepiej". @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] dzięki za info. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
bo tak szukając to normalne. Tylko opisy słowne działają ok Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Witam
To się pochwalę, wreszcie znalazłem trochę czasu i wymieniłem grill Faktycznie - bez zdejmowania zderzaka, nie da się tego zrobić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. potrzebne narzędzia: - klucz torx t30 - klucz nasadowy 10mm (z różnymi przedłużkami) - płaskie śrubokręty - różne rozmiary, do podważania - przyrząd do podważania kołków - śrubokręt krzyżowy - do odkręcenie rejestracji zalecam demontaż przednich kół, aby mieć lepszy dostęp do śrub nadkola Cytat:
jak to wygląda => przyznam, że takich nigdy nie widziałem w realu pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 06-10-2019 o 11:26 |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Witam
1) Teraz jak jadę, to czuję że ze 30KM przybyło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 2) Miałem dodatkową stratę czasu, bo mam niefabryczne czujniki parkowania a) na wszelki wypadek demontowałem dodatkowe elemeny aby dostać się do centralki i "poluzować" kable b) potem okazało się, że nie mam potrzebnego rozmiaru wiertła (chyba komuś pożyczyłem), więc z parkingu musiałem iść do domu po kasę, a potem spacer do Castoramy po wiertło c) przy składaniu, nie zauważyłem, że jedna częśc źle wskoczyła i musiałem rozkręcać, to co skręciłem cały czas, łącznie ze spacerem to 5 godz. => oceniam, że na "spacer" po wiertło, a potem "dopieszczanie" otworów pod czujniki, to chyba straciłem z 1,5 godz tak więc wymiana "na chodniku" zajęła mi ok 3,5 godz Nie mam kanału ani podnośnika warsztatowego (kolumnowego), tylko podnośnik typu "żaba" i podstawki bez filmów z Youtuba, bym tego nie zrobił pozdrawiam Arturek
|
|
|
#17 |
|
|
Dziękuje bardzo za odpowiedź.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 30-12-2015
Model: Focus MK3 Titanium, Kuga 3 PHEV ST Line X
Silnik: 1.6 EcoBoost 182PS, PHEV
Rocznik: 2011, 2020
|
Ja wymieniłem bez zdejmowania zderzaka, zgodnie z instrukcją z pudełka z oryginalnymi grill'ami "Plaster miodu" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wystarczy obejrzeć na "nowych" grillach gdzie są zatrzaski i ciut mocniej szarpnąć przy każdym zaczepie. Całkowity czas operacji: 25 minut, dało by się zejść do 10. Why? Problem miałem z demontażem trójkątów/świateł do jazdy dziennej (które nota bene sam zakładałem, ale za dużo trytytek dałem i ciężko szło odpinanie ich w różnych miejscach). A same światła do jazdy dziennej mam zintegrowane z Bosh'owymi ksenonami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeżeli ktoś potrzebuje tych ukośnych świateł do jazdy dziennej ze sterownikiem przerobionym na taki, żeby działał zgodnie z przepisami - zapraszam na priv. Liczyłem na ciut lepszy efekt, ale cóż... Ostatnio edytowane przez Fiestaczek ; 30-07-2019 o 23:29 |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Witam
Informację o metodzie, podanej przez kolegę, znalazłem na rosyjskim forum [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ze zdjęciami i objaśnieniem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale wolałem nie ryzykować, że szarpiąc coś uszkodzę Cytat:
pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 31-07-2019 o 13:03 |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
![]() Imię: Kuba
Model: Fiesta mk4 i pół/Fusion FL/ Focus mk3.0/ Fiesta mk7
Silnik: 1.3/1.4 Duratec/ 1.6 TDCI/ 1,25
Rocznik: 2000/2006/2011/2010
|
Ja wymieniłem kratki bez demontażu zderzaka. Da się wszystko zrobić bez uszkodzeń tylko trzeba wiedzieć, gdzie znajdują się zaczepy.
U mnie tak to wygląda:
S P R Z E D A M :Wyprzedaż garażowa, posiadam trochę części do różnych modeli Forda: https://forum.fordclubpolska.org/sho...38#post3446638 Ostatnio edytowane przez kubaw20055 ; 31-07-2019 o 21:14 |
|
|
|