![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
Cytat:
A jak nie masz kasy to no cóż, to co oszczędzasz na LPG wydasz na olej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zbieraj gotówkę i jazda z tematem. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
|
widziałem kilka kupionych silników i każdy nadawał się na złom. mało tego, w misce jednego nawet była korba.
tylko remont |
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::professional
![]() Imię: Artur
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
|
no to ja opiszę jakie mój junior ma cyrki z mondeo 2,0 benzyna
kupił sobie z niemiec i nie wiadomo co było nalane jeżdził ok 2tyg i wszystko było ok postanowiliśmy wymienić olej na 5w30 i tak zrobiliśmy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. no i się zaczęło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie nadąrza dolewać oleju tak spala wycieków nie widać ,posprawdzaliśmy wszystko co możliwe odmę ,ciśnienie ,co jest grane? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. kilku gości mówiło żeby nalać gęstszy olej odpala ,nie kopci nic złego się nie dzieje ciekawe co było nalane skoro nie brał oleju przez ok 2 tygodnie ? i tez mamy dylemat czy kupić drugi silnik czy rozbierać ten Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. aha przebieg 270 tys też nam go szkoda bo wygląda pięknie i ma dobre wyposażenie |
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::professional
![]() Imię: ADAM
Model: Mondeo MK3
Silnik: 1,8 cm3 DURATEC HE
Rocznik: 2003
|
Ktoś nalał specyfik do oleju, aby nie brał, a po wymianie na normalny olej, pokazał prawgziwy stan.
Silnik remontować, ale dokladnie, nie oszczędzając, i jazda jeszcze na parę lat. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
mógł być zalany jakiś doktor
przeczyściliście motor świeżym olejem i masz babo placek wlewanie 20w-60 nie rozwiąże problemu, mało tego, wąskie kanaliki sprawią, że zaraz albo niedługo silnik szlag trafi bo smarowanie opóźnione, bo nie takie jak ma być itp wielu mówi: panie, wlałem ten co chciałem - nie wybuchło a pan straszy no nie wybuchnie, ale degradacja silnika może postępować albo w tempie arytmetycznym albo geometrycznym Bump: |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 12-06-2019
Model: C-Max
Silnik: 1.6 16V Benzyna
Rocznik: 2005
|
Cytat:
Producent podaje 5W30, 5W40 i 10W40 Ja mam zalany 10W40, poprzedni właściciel też tak zalewał, nic się nie dzieje złego jak to piszą poprzednicy.... Owszem kolejna wymiana będzie 5W40, 5W30 do mojego przebiegu oraz wieku auta bez sensu, nic nie zyskuję. |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Kamil
Model: Focus mk2 lift
Silnik: 2.0 gas+lpg
|
Panowie dzięki za wszystkie rady !! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Myślę, ze powoli przygotuję się na remont, bo szkoda tego bolidu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
są firmy, gdzie oddajesz silnik i robią Ci kapitalkę
od szlifu wału, do wymiany cylindrów, tłoków, regeneracja głowicy co prawda szarpnie Cię to z 4000 koła ale masz silnik z fabryki |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
ford::average
![]() Imię: Robert
Model: Focus
Silnik: 1.6 Ti
Rocznik: 2017