![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
|
czy ostatecznie wiadomo jakiej firmy pompy wtryskowe i wtryskiwacze sa pakowane do jednostek 2.2tdci? no i czy rozwiazuje to problem modelu 2.0tdci? powaznie rozpatruje mozliwosc zakupu 155 konnego diesla i taka informacja znaczaco ulatwilaby mi decyzje..
|
|
|
|
#12 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 22-02-2006
|
Do silnika 2,2TDCi instalowane są pompy i wtryskiwacze Bosch'a.
Poz, Arci |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 11-02-2004
|
Cytat:
Wszystkie 2.2 TDCi 155 KM, które widziałem miały osprzęt Delphi... Zresztą nie może być inaczej, bo silnik 2.2 TDCi jest niczym innym jak "rozwinięciem" silnika 2.0 TDCi. Zmieniono w nim skok tłoka (a co za tym idzie także wał korbowy) z 86,0 do 94,6 mm, przez co przy tej samej średnicy cylindra pojemność zwiększyła się o ok. 10%.
|
|
|
|
#14 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 26-11-2005
|
Nie wiem jak z osprzętem ale wiem że 2,2 "robi się" czytaj zmienia soft Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. kablem czyli sterownik jest prawdopodobnie bosza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a coś mi wydaje że raczej jak sterownik to i osprzęt np listwa powinna tez byc tej samej firmy...Na wiosne będę wiedzieć więcej bo zimowa porą mieć prawie 500 Nm jest niefajne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
ford::average
![]() Imię: Tomasz
Model: Transit Connect
Silnik: 2.0 TD
Rocznik: 2014
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
hej, gdzie są te zdjęcia? Też mam teraz problem z pompą. Mondeo 2005 r. przy 130 tys poszedł wtrysk i podobno pompa. Chciałem zobaczyć jak to wygląda ale po zalogowaniu nie widzę zdjęć.
2. czy to prawda, że jak jest złuszczona pompa i poszedł jeden wtrysk to powinno się zregenerować wszystkie 4 wtryski? Pozdrawiam Piotrek |
|
|
|
#17 |
|
![]() Zarejestrowany: 29-10-2006
Model: ZB
Silnik: 1.9
Rocznik: too old
|
a nie zauważyłeś że temat z długą brodą?
masz 4 pompy, każda do innego wtrysku czy jedną wspólną?
|
|
|
#18 |
|
![]() Imię: Andrzej Marek
Model: Ford Fusion mk2 z USA /Mondeo mk5/
Silnik: 1,5 EB wersja SE, K&N 33-5000
Rocznik: 2014 model 2015
|
Jedną wspólną i do tego szynę CR z czujnikiem ciśnienia
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
![]() Zarejestrowany: 29-10-2006
Model: ZB
Silnik: 1.9
Rocznik: too old
|
to było pytanie retoryczne, steell...
|
|
|
#20 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Bartosz
Model: Mondeo BA7 MK4 Titanium
Silnik: 2,0 TDCI 96KW
Rocznik: 2008
|
aleście kotleta odgrzali...
btw - a te fotki to jeszcze gdzieś są dostępne ? Bo jak pisano tego pierwszego posta to jeszcze się bujałem Cinkłeciento 700 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|