![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2005
|
Witam serdecznie mam problem odnośnie świateł stop w moim autku wymieniłem żarowke na nową bo mi się spaliła jak włączę światła to się normalnie świeca ale jak wcisne pedał hamulca to po prawej stronie światło całkiem gaśnie a po lewej świeci się stop, jak puszcze hamulec to światła oby dwa świecą.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 29-12-2011
Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
Rocznik: 2008
|
Brak masy, spróbuj na początek wyczyścić wtyczki lamp, a potem szukaj punktu masowego z tyłu auta.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2005
|
Problem rozwiązany że stopem wina była po stronie oprawki
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
![]() Zarejestrowany: 11-04-2011
Model: Focus MK2 Platinium X
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2007
|
Witam. Może ktoś poradzi bo już nie mam pomysłu. Jedna oprawka działa bez problemu, tzn działa po lewej stronie i po przełożeniu działa też po prawej stronie.
Z drugą oprawką mam dokładnie taki sam problem jak autor opisał: "Zauważyłem, że w dwużarnikowej żarówce od stopu zapala się ten sam żarnik w obu sytuacjach. To znaczy: kiedy działa światło postojowe, pali się dany żarnik (ten dalej od trzonka żarówki); kiedy na światłach postojowych wcisnę stop, żarówka gaśnie totalnie, a kiedy wcisnę światło stop BEZ świateł postojowych, pali się TEN SAM żarnik, dalej od trzonka żarówki (tak jakby zamiast stopu zapalał się postój)." -Wymieniłem żarówki -Miałem inną oprawkę używaną, wymieniłem i dalej to samo. -Kupiłem nowy zamiennik oprawki, podłączyłem i zaczęło świecić tak jak powinno ale tylko na chwilę. Przykręciłem lampę do nadwozia to wszystkie 3 stopy przestały świecić, spalił się bezpiecznik . Po zmianie bezpiecznika kolejny też się przepalił. -Zmierzyłem napięcie w kostce i w oprawkach 11-12V na postojowym i stopie Albo mam pecha do tych oprawek i lepiej zamówić oryginał oprawki albo może jest zwarcie jak palą się wszystkie stopy Po wielu próbach zaczeło działać, wszystkie stopy świecą z tą zastępczą oprawką. Tylko teraz przy każdym wciśnięciu stopa słychać przez chwilę z przodu brzęczące silniczki od ustawiania wysokości przednich reflektorów. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez mati188 ; 15-11-2024 o 17:37 |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| elektryka , focus ii , światła |
|
|