Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 30-04-2020, 10:07   #11
Fulara
FORD|AUTHORIZED

Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Koło dwumasowe ze sprzęgłem

a ja miałem w ręku luka i było wybite sachs. kiedyś robiłem fotki nawet takim przypadkom. no i co powiesz ?

Fulara jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-04-2020, 17:50   #12
marko_all
ford::beginner

Imię: Marek
Model: Ford Focus
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2008

Zapytałem dzisiaj sprzedawce o tą sytuację, odpowiedział, że takie koła sprzedaje SACHS, i na 100 % jest to oryginalny dwumas. Dodam, że brałem cały pakiet tzn. docisk, tarcza i wysprzęglik. Na wszystkich rzeczach jest napis SACHS oprócz "najtańszego elementu" :-) czyli koła dwumasowego. Za to dojrzałem logo GAT, nie wiem co o tym myśleć bo nawet wizualnie to koło jest jakby gorszej jakość niż fabryczne. Stoczone spawy. Luz "talerza" tzn. wychylenie na boki jest znaczne, luz osiowy też jest, chociaż oglądając filmiki z np. nowymi kołami LUK wychodzi na to, że to normalne i nie ma wpływu na jego prace. Zastanawiam się nad zwrotem całości i zakupieniu LUKA, ale czy jest sens nie wiem...
marko_all jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-05-2020, 13:00   #13
MIREKTERAZPOLSKA
ford::professional

Imię: Mirosław
Model: transit
Silnik: 2,2
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał marko_all Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zapytałem dzisiaj sprzedawce o tą sytuację, odpowiedział, że takie koła sprzedaje SACHS, i na 100 % jest to oryginalny dwumas. Dodam, że brałem cały pakiet tzn. docisk, tarcza i wysprzęglik. Na wszystkich rzeczach jest napis SACHS oprócz "najtańszego elementu" :-) czyli koła dwumasowego. Za to dojrzałem logo GAT, nie wiem co o tym myśleć bo nawet wizualnie to koło jest jakby gorszej jakość niż fabryczne. Stoczone spawy. Luz "talerza" tzn. wychylenie na boki jest znaczne, luz osiowy też jest, chociaż oglądając filmiki z np. nowymi kołami LUK wychodzi na to, że to normalne i nie ma wpływu na jego prace. Zastanawiam się nad zwrotem całości i zakupieniu LUKA, ale czy jest sens nie wiem...

Skoro masz wątpliwości to oddaj.
Co do firmy LUK- oni też sprzedają po regeneracji swoje produkty- dlatego może pojawić się napis SACHS w ich opakowaniach. Na normalnym rynku sprzedaży jest to tańszy produkt- u nas....
MIREKTERAZPOLSKA jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania