Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Galaxy
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 19-11-2007, 11:25   #11
szifolo
ford::amateur

Domyślnie maty grzewcze

Witam
Ja też mam problem z podgrzewanymi fotelami w Galaxy 2002.Fachowiec jednak stwierdził na 100 % ,że są padnięte maty.I jeżeli ktoś wie i może mi poradzić gdzie takie maty można kupić to byłbym wdzięczny.Nie wiem jescze czy siedzisko czy oparciówka,bo nie wymontowywałem tego,ale chciałbym narazie się dowiedzieć gdzie można takie coś dostać,czy ewentualnie może pasować od czegoś innego.Pozdr.

szifolo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-11-2007, 12:32   #12
subratri
Zablokowany

Model: Galaxy Ghia
Silnik: 2,8
Rocznik: '97
Domyślnie

ja naprawilem, i na 99 procent siedzisko na zewnatrz fotela Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. chcesz zdjecia?
subratri jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-11-2007, 18:56   #13
szifolo

Domyślnie

Witam
No jeżeli to możliwe to bardzo proszę o fotki,aczkolwiek te fotki z niemieckiej stronki to posiadam,bo już wcześniej kolega z forum mi dał.Jeżeli masz inne to będę szczęśliwy i powiedz mi jeszcze jak naprawiłeś te maty czy ewentualnie je wymieniałeś,ile kosztują itd???
Pozdrawiam
gorąco
Paweł
Stary 19-11-2007, 19:09   #14
subratri
Zablokowany

Domyślnie

no to teraz info jak zachomikowac poprosze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

[ Dodano: 19-11-2007, 19:35 ]
chomikuje sie wiec zaraz bedzie

Ostatnio edytowane przez subratri ; 29-07-2009 o 17:13
Stary 19-11-2007, 19:37   #15
szifolo

Domyślnie

Sorki,ale nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi z tym chomikowaniem?
Jestem nowy i na Forum i nie wszystko jeszcze jest mi jasne.
Wytłumacz dokładniej w czym tkwi problem abyś mi wysłał zdjęcia
Pozdrawiam
Stary 19-11-2007, 19:45   #16
subratri
Zablokowany

Domyślnie

a teraz jeszcze kilka wskazowek
jak zobaczysz na zdjeciach, byla na poczatku tylko jedna mala przerwa w przewodzie po polaczeniu go wlaczylem mate i okazalo sie ze dalej nie grzeje, ale znalazlem najbardziej podejrzane miejsce i trafiony, nastepna przerwa, po jej polaczeniu wlaczylem mate i poczekalem kilka minut i te miejsca ktore byly uszkodzone ale jeszcze przewodzily, nagrzaly sie bardzo mocna tak ze palily plutno, je tez porozrywalem i polaczylem od nowa, nakoniec najlepiej by bylo wsadzic kabelki w koszulke termokurczliwa ale ja nie mialem wiec zawinalem starannie izolacja.
jak pisalem powyzej zamienilem siedziska raz ze tylko jedna mata byla u mnie posuta wiec bezpieczniej mi sie wydawalo ta naprawiona posadzic u pasarzera (sila rzeczy mniej uzywana), poza tym lepszy fotel bo mniej wysiedziany, a na koniec jak zobaczysz na zdjeciach a pozniej u siebie maty sa poprzerywane na poduszkach bocznych na zewnetrznej fotela, bo jak sie wsiada czy wysiada to sie o nie zachacza, te wewnetrzne poduszki sa natomiast jak nowe (przez poduszki mam na mysli to wyprofilowanie co ma trzymac troche w zakretach) wiec po zamienienu siedzisk ta zuzyta strona jest po tej nieuzywanej stronie i na odwrot.
jak widzisz na zdjeciach do naprawy maty nie trzeba rozpinac (zdejmowac) tapicerki wystarczy ja odwinac do gory, z czym nie bedziesz mial problemu, na okolo fotela idzie drut ktory jest pozakladany w jakies zakamarki, wystarczy go zrobic luznym i tyle. wtedy gabka jest juz luzna i schodzi z siedziska razem z pokryciem
ale wywalilem referat
mam nadzieje ze jasny jak cos to pytaj
Stary 19-11-2007, 20:12   #17
szifolo

Domyślnie

Sorry,że jestem taki marudny,ale powiedz mi dokładnie gdzie mogę obejrzeć Twoje fotki,bo nie bardzo jarzę gdzie mam wejśc ,na jaką stronkę.
Pozdro
Stary 19-11-2007, 20:15   #18
subratri
Zablokowany

Domyślnie

czekaj zaraz bedzie link ale to dlugo trwa wgrywanie na chomika jestem w polowie a zdjec jest 10

[ Dodano: 19-11-2007, 20:35 ]
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
tu jest
wejdz w katalog fotele

Ostatnio edytowane przez subratri ; 29-07-2009 o 17:13
Stary 19-11-2007, 23:34   #19
Stefano
ford::expert

Imię: Janusz
Model: VW Sharan
Silnik: 1,9 TDI, AUY, 115 PS
Rocznik: 2001
Domyślnie

do subratri
Mam auto z 2001 r, ale siedzenia pewnie podobne i też miałem zamiar zamienić same siedziska, to mógłbyś to jeszcze raz jakoś napisać, jak zdjąć ta tapicerkę odciągając te napinające druty, czy do przodu? Bo ja myslałem odkrecać fotele i pozostawić same oparcia ze względu na boczne poduszki, a zamienić całe siedziska. ale jak ty piszesz to mozna przeciez sama tapicerkę tych siedzisk.
I chyba to jest to !
pozdr.
Stefano jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-11-2007, 08:25   #20
subratri
Zablokowany

Domyślnie

Cytat:
Napisał Stefano
jak zdjąć ta tapicerkę odciągając te napinające druty, czy do przodu?
jak tylko zdejmiesz te plastyki z boku tozobaczysz ze nie ma z tym duzego problemu... zdjec nie robilem bo wydalo mi sie to zbyt proste, ale skoro masz nowszy to moze u ciebie jest inaczej... i maty tez mozesz miec inne... ale na razie nie wrozmy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zdjecie tapicerki bez rozpinania kabli to jakies 40 min max. zdjemij jeden i wszystko bedziesz wiedzial
Odpowiedz

Zasady postowania