![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#11 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 23-10-2007
|
![]()
Witam
Ja też mam problem z podgrzewanymi fotelami w Galaxy 2002.Fachowiec jednak stwierdził na 100 % ,że są padnięte maty.I jeżeli ktoś wie i może mi poradzić gdzie takie maty można kupić to byłbym wdzięczny.Nie wiem jescze czy siedzisko czy oparciówka,bo nie wymontowywałem tego,ale chciałbym narazie się dowiedzieć gdzie można takie coś dostać,czy ewentualnie może pasować od czegoś innego.Pozdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zablokowany
Model: Galaxy Ghia
Silnik: 2,8
Rocznik: '97
|
![]()
ja naprawilem, i na 99 procent siedzisko na zewnatrz fotela Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. chcesz zdjecia?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]()
Witam
No jeżeli to możliwe to bardzo proszę o fotki,aczkolwiek te fotki z niemieckiej stronki to posiadam,bo już wcześniej kolega z forum mi dał.Jeżeli masz inne to będę szczęśliwy i powiedz mi jeszcze jak naprawiłeś te maty czy ewentualnie je wymieniałeś,ile kosztują itd??? Pozdrawiam gorąco Paweł |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zablokowany
|
![]()
no to teraz info jak zachomikowac poprosze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[ Dodano: 19-11-2007, 19:35 ] chomikuje sie wiec zaraz bedzie Ostatnio edytowane przez subratri ; 29-07-2009 o 17:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
|
![]()
Sorki,ale nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi z tym chomikowaniem?
Jestem nowy i na Forum i nie wszystko jeszcze jest mi jasne. Wytłumacz dokładniej w czym tkwi problem abyś mi wysłał zdjęcia Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zablokowany
|
![]()
a teraz jeszcze kilka wskazowek
jak zobaczysz na zdjeciach, byla na poczatku tylko jedna mala przerwa w przewodzie po polaczeniu go wlaczylem mate i okazalo sie ze dalej nie grzeje, ale znalazlem najbardziej podejrzane miejsce i trafiony, nastepna przerwa, po jej polaczeniu wlaczylem mate i poczekalem kilka minut i te miejsca ktore byly uszkodzone ale jeszcze przewodzily, nagrzaly sie bardzo mocna tak ze palily plutno, je tez porozrywalem i polaczylem od nowa, nakoniec najlepiej by bylo wsadzic kabelki w koszulke termokurczliwa ale ja nie mialem wiec zawinalem starannie izolacja. jak pisalem powyzej zamienilem siedziska raz ze tylko jedna mata byla u mnie posuta wiec bezpieczniej mi sie wydawalo ta naprawiona posadzic u pasarzera (sila rzeczy mniej uzywana), poza tym lepszy fotel bo mniej wysiedziany, a na koniec jak zobaczysz na zdjeciach a pozniej u siebie maty sa poprzerywane na poduszkach bocznych na zewnetrznej fotela, bo jak sie wsiada czy wysiada to sie o nie zachacza, te wewnetrzne poduszki sa natomiast jak nowe (przez poduszki mam na mysli to wyprofilowanie co ma trzymac troche w zakretach) wiec po zamienienu siedzisk ta zuzyta strona jest po tej nieuzywanej stronie i na odwrot. jak widzisz na zdjeciach do naprawy maty nie trzeba rozpinac (zdejmowac) tapicerki wystarczy ja odwinac do gory, z czym nie bedziesz mial problemu, na okolo fotela idzie drut ktory jest pozakladany w jakies zakamarki, wystarczy go zrobic luznym i tyle. wtedy gabka jest juz luzna i schodzi z siedziska razem z pokryciem ale wywalilem referat mam nadzieje ze jasny jak cos to pytaj |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
![]()
Sorry,że jestem taki marudny,ale powiedz mi dokładnie gdzie mogę obejrzeć Twoje fotki,bo nie bardzo jarzę gdzie mam wejśc ,na jaką stronkę.
Pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zablokowany
|
![]()
czekaj zaraz bedzie link ale to dlugo trwa wgrywanie na chomika jestem w polowie a zdjec jest 10
[ Dodano: 19-11-2007, 20:35 ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] tu jest wejdz w katalog fotele Ostatnio edytowane przez subratri ; 29-07-2009 o 17:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
ford::expert
![]() Imię: Janusz
Model: VW Sharan
Silnik: 1,9 TDI, AUY, 115 PS
Rocznik: 2001
|
![]()
do subratri
Mam auto z 2001 r, ale siedzenia pewnie podobne i też miałem zamiar zamienić same siedziska, to mógłbyś to jeszcze raz jakoś napisać, jak zdjąć ta tapicerkę odciągając te napinające druty, czy do przodu? Bo ja myslałem odkrecać fotele i pozostawić same oparcia ze względu na boczne poduszki, a zamienić całe siedziska. ale jak ty piszesz to mozna przeciez sama tapicerkę tych siedzisk. I chyba to jest to ! pozdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zablokowany
|
![]() Cytat:
|
|