![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 07-10-2007
|
Mam podobny problem , w trakcie jazdy wlaczylem dmuchawie i silnik zgasl , teraz nic nie dziala , nawet kontrolki .... pykaja tylko przekazniki
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 24-04-2005
Model: VB/RT/GIII
Silnik: 2.0/1,2/1.8
Rocznik: 97/95/93
|
opelek316, skrzynka bezpiecznikowa, przekazniki
wozidła... Vectra B 2,0 '97 - całkiem wygodne Twingo 1,2 '95 - mały pomykacz Golf III 1.8 GT '93 - bagażówka Yamaha XV700 [Regulamin Forum] [Szukaj] ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ http://img524.imageshack.us/img524/8421/emot2ok6.jpg |
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
No tak tylko ze autko bylo pare dni temu u mechanika , naplatal mi w skrzynce jakies przejsciowki porobil itp bo pompka sie nie wlaczala , poza tym to stara skrzynka i jest jakby montowana na stale , chcialem obadac zimne luty itp ale okazalo sie ze nie da sie wyjac samej skrzynki , nawet na tyle zeby zobaczyc co sie z nia dzieje jakis pomysl ?
moze odpina sie gdzies ta wiazke kabli w srodku pojazdu ? boje sie ze odepnie mi sie jakis kabel i potem nie bede wiedzial gdzie byl ... Mechanik oczywiscie nic nie wie, i doradzil sprzedac auto ,szkoda bo jestem do niego przywiazany ...... |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Cytat:
wozidła... Vectra B 2,0 '97 - całkiem wygodne Twingo 1,2 '95 - mały pomykacz Golf III 1.8 GT '93 - bagażówka Yamaha XV700 [Regulamin Forum] [Szukaj] ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ http://img524.imageshack.us/img524/8421/emot2ok6.jpg |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
No niestety , znalazlem co i jak ale tylko o skrzynkach odpinanych na kostke ...
moja jest pod maska i jest bezposrednio polaczona z wiazka kabli kabelek po kabelku ... Sorka mozliwe ze zle szukam ... moja wyglada tak : Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
tylko nie pisz ze masz tak w aucie z 96 roku jak w profilu.... :/
takie skrzynki były w MK3 i MK 4 czyli do 90 roku
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Hehe niestety dokladnie tak mam w mk4 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jest to 96'- z dopiskiem skladak :fcp2
wiecie moze jak mozna naprawic taka skrzynke ? i czy mozliwe ze zwarcie popalilo tylko bezpieczniki ? [ Dodano: 04-11-2007, 11:29 ] Hehe,mechanik chce mi wymienic skrzynke wraz z cala wiazka kabli , czyli mozna powiedziec ze cala instalacje elek. :fcp2 a koszt ? ... 1000zl :fcp7 dobre nie ... Pomocy Pany bo sie chyba zastrzele :fcp11 [ Dodano: 04-11-2007, 12:01 ] Wlasnie wymienilem 2 bazpieczniki 10 i 7,5 wszystko niby ok , jak wlaczylem kierunek znow zgasl i nic sie juz nie scieci itp... znow wymienilem i wiem juz ktory to je pali .. mechanik pociagnol mi kabel z pompki bezposrednio do skrzynki i wcisnol go w bezpiecznik chyba od dmuchawy ? sam nie wie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wiec jak wlacze i jedno i drubie bezpiecznik pada .. mam pytanko czy mozna kupic kostke na bezpiecznik i ten kabel od pompi podlaczyc bezposrednio do aku ? z ta kostka ... albo moze by dac wiekszy bezpiecznik ?np nie 10 a 20 ?? |
|
|
|
|
|
#18 | |||
|
ford::advanced
![]() Imię: Marek
Model: Focus Mk II
Silnik: 2,0 Duratec 145 KM
Rocznik: 2008
|
Cytat:
takie wciskanie kabli pod jakiś bezpiecznik to może być rozwiązanie doraźne (aby dojechać ) a nie jest to rozwiązanie problemu. Cytat:
gierat Cytat:
|
|
|
|
#19 | ||
|
|
Cytat:
pozatym wymienilem wszystkie bezpieczniki i narazie dziala sa migacze swiatla itp autko pali na dotyk , boje sie tylko wlaczyc dmuchawe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a co z ta wymiana skrzynki ? naprawde musze wymienic razem z cala wiazka kabli ? |
||
|
|
|
|
|
#20 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marek
Model: Focus Mk II
Silnik: 2,0 Duratec 145 KM