![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Krzysiek
Model: brak
Silnik: brak
Rocznik: brak
|
Problem polega na trzesącym się samochodzie tylko podczas przyśpieszania.
Pacjent Kuga MK1 diesel 2WD.Przebieg 160tyś km Rok temu dośc szybko najechałem na rondo -auto podrzuciło lewą stroną do góry z wcisniętym gazem. Od tego czasu zaęło trzęść autem. Z najlepszych pomysłów jakie miałem to wymiana najpierw prawego przegubu wewnętrznego wraz z łożyskiem podpory-nic nie dało. Później wymiana lewgo przegubu wewnętrznego...dużo pomogła. Jednak teraz problem powraca. Przy jeździe autostradowej podczas przyśpieszania auto robi się galeretowate, drży powyżej 110km/h. Słychać jakby rzężenie ze skrzyni (bardzo ciche). Dodatkowo przy mocnym skręcie w lewo i dodaniu gazu koło jakby było krzywe-szarpie autem. Jest jeszcze jeden objaw od dawna -podczas wrzucania biegu z luzu często jest efekt takiego jakby stuknięcia (wrażenie jakby się jakiś wałek napinał w skrzyni). Spawdzone koła, wyważane, przekładane. Auto przeszarpane całe, olej w skrzyni jest? Gdzie szukać przyczyny...najbardziej pasuje mi znów przegub, tylko jeżeli nawet padł to dlaczego tak szybko? Co może mieć na to wpływ? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA MK1/MONDEO MK4
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2009/2013
|
Mój problem rozwiązany, regeneracja wału i półoś lewa. I jak ręką odjął. Koszty ok 1500zł
|
|
|
|