![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Nie wiem jak Ty, ale ja Ikeowskie krzesełka dokręcam przynajmniej 20Nm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie miałem wczoraj czasu zadzwonić, byłem zawalony robotą do późnych godzin. Będę dzwonił może dzisiaj albo jutro. Wtedy będę wiedział czy zamówić klucz (5-25 jak polecany bo i tak się przyda) i uszczelkę (plus klej/cement/gumę czy cokolwiek to jest) Cytat:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez edmun ; 21-01-2021 o 10:28 |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 06-02-2018
Model: Mk4
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2011
|
Zanim zamówisz uszczelkę pokrywy spisz z niej nr (a właściwie końcówkę DG DE itp) bo u mnie po vin nawet w aso źle dobrali. Sama uszczelka najtaniej w ASO, do tego komplet uszczelnień wtryskiwaczy - najtaniej i dobrze elring. Do tego uszczelka w paście - szara, albo silikon wysokotemperaturowy. Za całość w aso mi zawołali 2,4 k zł, więc grzecznie podziekowałem i zrobiłem sam. Gdzieś nawet wątek w dziale mondeo założyłem. Do ogarnięcia w 2 może 3 godziny, najgorzej listwę wtryskową zdjąć.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::average
![]() Imię: Marcin
Model: Ford Mondeo Estate(kombi :) ), Focus MK2 1.8 Tdci 2008 Facelift
Silnik: 1.6TdCi