![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Przemek
Model: Ford C-Max I lift
Silnik: 1.6 TDCI 80kw
Rocznik: 200?
|
Udało mi się kupić okazyjnie zbiornik za 60zl. Jedyna wada. Ułamany króciec przy wtyczce. Ale to nie powinno stanowić problemu. Wymienię ze swojego. Mam tylko nadzieję, że dobry kupiłem. A czy trafiła się okazja okaże się po podłączeniu wtyczki "na krótko".
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 07-03-2011
Model: mondeo
Silnik: 2,0 d
Rocznik: 2004
|
P1922
Po rozebraniu wszystkie kabelki były oderwane i wyglądały jakby nie były przylutowane (foto) Piezo nie przewodzi prądu więc wartości jakie widzicie to rezystancja płynu (foto) Jak macie płyn w zbiorniczku a pokazuje więcej jak 10megaom to minimum jeden kabelek jest odlutowany. Jak piezo jest suchy lub pływa w oleju to nanofarady stoją w miejscu (foto) Jak piezo zaciskasz palcami to nanofarady rosną prawie do 2nano Ocynujcie kabelki i lutujcie szybko, krótko - ja użyłem kolby 40 wat - 70 wydawała się za mocna- przegrzejesz to kabelek odpadnie. Usuńcie pastę lutowniczą np. pędzelkiem bo pozostałości zawyżają wskazanie nanofaradów. Ostatnio edytowane przez motor19 ; 01-06-2023 o 03:09 Powód: zapomniałem wkleić foto |
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Darek
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
Czy przylutowanie przewodów rozwiązało problem błędu czujnika? Skąd wiadomo, które przewody mają być podlączone do pol kontaktowych czujnika? Jeśli to jest rzeczywiście czujnik piezo, to powinien on reagować na nacisk generowaniem różnego napięcia w zależności od siły nacisku (ugięcia)....
|
|
|
|