Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 01-06-2021, 08:20   #11
smartkoncept
ford::beginner

Imię: Bartek
Model: Glaxy
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Multimedia po bluetooth w radiu Sony

No i wszystko jasne. Za dużo zabawy z tym jest faktycznie. Zdecydowanie lepiej będzie wymienić radio na nowe.
Przepraszam, że o tym napisałem po raz n-ty. Faktycznie koledzy wcześniej podlinkowali tematy. Jeden ma prawie 600 stron drugi 260, rozmowy często odbiegają od głównego wątku, po prostu ciężko jest świeżakowi znaleźć tam konkretne informacje. Mimo wszystko, dziękuję za pomoc!

Swoją drogą dalej nie mogę znaleźć (a założę się, że ktoś już o tym pisał) - które konkretnie radio z androidem jest w miarę OK, albo nawet które jest najlepsze jakościowo (jakość dźwięku, osbługa, funckje, ekran itd).

smartkoncept jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-06-2021, 08:50   #12
Zakapior_z_Izerbejdzanu
ford::beginner

Model: Galaxy
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2021

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Telefon oraz - ewentualnie - multimedia nie są obsługiwane przez radio a przez dedykowany moduł BT/VC (bluetooth z komendami głosowymi).
Do mniej więcej II kwartału 2008 były stosowane przez Forda moduły BT bez gniazda USB oraz bez możliwości podłączenia blutooth audio.
Takie moduły miały instalację mono.

Dopiero po tej dacie Ford zaczął stosować instalację stereo oraz moduły BT/VC/USB, które miały możliwość połączenia audio po bluetooth.

Tak więc by spełnić swoją "zachciankę" czeka Kolegę wymiana isntalacji na stereo oraz wymiana modułu BT/VC bez USB na taki z USB.

Ponadto niezbędne będzie przeprogramowanie radia Sony nowszym oprogramowaniem, bo inaczej nie zdoła ono obsłużyć tego nowego modułu.

To wszytko powyżej zostało już napisane Koledze... No i było już tu kolejnym nowicjuszom pisane n-razy...
Pozwól, że pociągnę trochę polemikę, bo z Mądrym dobrze pogadać...
Wyciągając wnioski z Twojego postu, to mając auto z rocznika 2011, przekaz BT muzyki jest, ale w użyciu rwie mi poprostu transmisję i wywala połączenie.... Może to być przyczyną iż mam ten stary moduł o którym piszesz...?

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Zakapior_z_Izerbejdzanu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-06-2021, 09:19   #13
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał Zakapior_z_Izerbejdzanu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
....mam ten stary moduł o którym piszesz...? ...

Bluetooth audio dostępne jest TYLKO I WYŁĄCZNIE na module BT/VC z USB. Nie ma takich modułów "starych"... Natomiast mogą mieć "stary" soft" (BT/VC z USB daje się aktualizować - wszystko jest opisane na forum) albo "starą/zużytą elektronikę" (wiele z tych modułów od pewnego czasu pada i stwarza problemy)...
Odpowiedz

Zasady postowania