![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#11 |
ford::beginner
![]() Imię: Mik
Model: Focus MK3
Silnik: benzyna
Rocznik: 2014
|
![]()
dobra, znalazlem wątek z takim postem
"Do założenia wyłącznika pompy paliwa potrzebny tylko przekażnik wyłącznik i ogarnìęty elektryk. żadnych błędów nie będzie jak wepniesz się w zasilanie 12v ..czy w tym wypadku istnieje opcja ze taki wyłącznik sie popsuje i odetnie mi paliwo podczas jazdy? Bump: dobra, znalazlem wątek z takim postem "Do założenia wyłącznika pompy paliwa potrzebny tylko przekażnik wyłącznik i ogarnìęty elektryk. żadnych błędów nie będzie jak wepniesz się w zasilanie 12v ..czy w tym wypadku istnieje opcja ze taki wyłącznik sie popsuje i odetnie mi paliwo podczas jazdy? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
Aby to rozwiązanie było faktycznie bezpieczne, to przewody pompy powinny być podpięte do styków 'NC' przekaźnika, a układ 'zabezpieczający' powinien podawać zasilanie na przekaźnik (rozwierać jego styk NC w trybie 'chronionym'). Spowoduje to minimalny ciągły pobór prądu przez ten przekaźnik przy wyłączonym zapłonie. To jest cena za relatywnie bezpieczny układ odłączania pompy paliwa.
------------------------------------------------------------------------------------------------ Nadal tu jestem ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 09-10-2021 o 09:14 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
![]()
A ja tak zapytam. Bo wpinacie to w "pompę".
Nie lepiej tak jak ja wymyśliłem i odpinasz zapłon? Jeden mini bezpiecznik, przełącznik, kilka kabelków. Chcesz wyłączyć, to pstryczek elektryczek idzie w miejsce "OFF" i odpalisz sobie zegary i możesz sobie naciskać przycisk "START". Nic się nie stanie. Nic nie cyknie. A podczas jazdy jak się rozłączy to nic się nie stanie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
ford::beginner
![]() Imię: Mik
Model: Focus MK3
Silnik: benzyna
Rocznik: 2014
|
![]() Cytat:
|