![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
|
Lepiej diaxem pod tylnym siedzeniem po prawej stronie wyciąć w blasze kwadrat ca 25x25 cm.
Po naprawie, przykryć płatem gumy, opuścić siedzenie, i po kłopocie. |
|
|
|
#12 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 17-09-2010
Model: S-MAX
Silnik: 2.5T Pb
Rocznik: 2008
|
Cytat:
Co moge doradzic: - najlepeij robic w 2 osoby - zabierz sie za to jak masz rezerwe - nie trzeba spuszczac paliwa - cienkie weze paliwowe sa na zlaczki - ogolnie bezproblemowo - potrzebujesz opaske okolo FI=50mm do zacisniecia z powrotem na gumowym laczeniu rury tankowania do baku (jest tam opaska metalowa ale zatrzaskowa - jednorazowa) - polecam wymiane kabla do pompy paliwa - ja planuje wymienic ten kabel (narazie oczyscilem styki i je podoginalem) - tylko czekam az jakas dobra dusza na forum namierzy FINIS tego kabla elektrycznego... w lutowanie sie nie bawilem bo w razie 'W' itp. ubezpieczalnia nie wyplaci odszkodowania a jak ktos ucierpi i znajda ze bylo lutowane to klopoty murowane...
Jak moge to pomoge... Ostatnio edytowane przez dr_hans ; 24-07-2017 o 14:03 |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 17-09-2010
Silnik: 2.5T Pb
Rocznik: 2008
|
Cytat:
6G9T-14A069-BR , FINIS: 1934058
|
|
|
|
#14 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Paweł
Model: s-max
Silnik: 2.0 b
Rocznik: 2010
|
Witam, posiadam Smaxa 2010 benzyna 2.0 b rok mam problem z pompą paliwa a mianowicie nie słychać jej po przekręceniu kluczyka , sprawdziłem przewody przewody przy wytyczne (zielona ) czerwono-jakis i czarno -jakiś przekrój 2.5mm2 brak napięcie na zapłonie, mam schemat ale za chiny nie ma oznaczenia przekaźnika który R , w komorze silnika zamieniłem miejscami przekaźniki i dalej brak napięcia.
Czy wie któs który to przekaźnik lub czego szukać dalej.... Pozdrawiam wg, instrukcji przekaznik pompy nr 13 pod nogami pasażera, ale przekaźniki sa w komorze silnika. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::expert
![]() Imię: Rafał
Silnik: 2.0 Duratec HE
|
Bak do zrzucenia.
Po co? Dlaczego? To już sobie sam znajdź, bo Twoje auto nie jest wyjątkowe i usterka typowa. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Model: s-max
Silnik: 2.0 b
|
Dzięki kolego, podjąłem te sama decyzję i bak w dół .
Wypalony pin masowy zasilający pompę w baku. A z tym zasilaniem to kostki pomyliłem przyznaje się |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Model: S MAX
Silnik: 2.0 Duratec
Rocznik: 2007
|
Witam. Mam problem z pompą paliwa w S-MAX 2007r 2.0 benzyna. Do kostki od pompy nie dochodzi zasilanie (dwa duże piny są od zasilania, te dwa małe to są od poziomu paliwa w zbiorniku), sprawdziłem bezpieczniki pod schowkiem pasażera i te co są w komorze silnika koło akumulatora, oraz z tyłu w bagażniku po lewej stronie. Wszystkie były w porządku. Także pozamieniałem wszystkie przekaźniki które znalazłem(nie znalazłem informacji który przekaźnik jest odpowiedzialny za sterowanie pompą) ale też to nie pomogło, napięcia nadal brak. Czy ktoś posiada schemat elektryczny i powie gdzie szukać bezpieczników i przekaźników od pompy. A może przyczyna leży gdzie indziej?
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Rocznik: 2007
|
Wyjąłem pompę ze zbiornika i podłączyłem ją na krótko pod akumulator, i jest padnięta. To ona zrobiła zwarcie na bezpieczniku ale nie wiem gdzie on jest. Sprawdzałem pod maską za filtrem powietrza i pod schowkiem tam są wszystkie bezpieczniki w porządku, czy jest jeszcze indziej?
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
Wg schematu powinien to być F22 w kabinie (przed pasażerem).
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|