![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#11 |
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
![]()
oczywiście że moze się różnić.
tak samo jak mój 2012 Candy Red jak stoi obok 2015 Candy Red to te kolory się różnią. Czasami się trafi ten sam odcień, a wystarczy rok/dwa różnicy w produkcji i odcień będzie delikatnie inny. Nie ma ryzyka, nie ma zabawy. Kiedyś zaparkowałem obok tego samego rocznika co mój, to samo wyposażenie i nawet tablice podobne (czyli były rejestrowane zbiorczo). Kolor był identyczny. Znowu zaparkowałem kiedyś przy hatchbacku 2013 i jego odcień był delikatnie ciemniejszy. Myślałem że może kwestia polerki czy wosku ale jednak jak się przyjrzałem to po prostu był kilka % ciemniejszy. Kilka fotek: MK3 i MK3.5 Teoretycznie obydwa nazywają się Candy Red a odcień jest inny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Takie same MK3 Candy Red w kombi Titanium X z tego samego rocznika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I taka sztuczka. Akurat wczoraj pod boulderownią parkowałem obok Focusa Black Edition: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez edmun ; 17-02-2022 o 11:49 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
ford::average
![]() Imię: Grzegorz
Model: Focus MK3.5 ST-line kombi
Silnik: 1.5 EcoBoost
Rocznik: 2017/2018
|
![]()
pół żartem pół serio ;-)
nie ma co na siłę doszukiwać się odcienia, i tak zawsze ten samochód w tym kolorze wygląda jakby był brudny hahahaha ;-))))))) znam to z autopsji ;-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
![]() Zarejestrowany: 24-03-2009
Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018
|
![]() Cytat:
Naprawdę tęsknie za szarym kolorem z MK2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
ford::average
![]() Imię: Grzegorz
Model: Focus MK3.5 ST-line kombi
Silnik: 1.5 EcoBoost
Rocznik: 2017/2018
|
![]()
mimo iż auto wygląda w tym kolorze według mnie świetnie to utrzymanie w czystości to koszmar ;-)
też wcześniej miałem MK2 tylko, że srebrną ;-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
![]() Imię: Krzysztof
Model: fokus Mk2 FL byl i milo wspominam ; focus Mk3
Silnik: 1.6tdci 109Ps ; 1.6 tdci 115Ps
Rocznik: 2008 ; 2014
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
ford::professional
![]() Imię: Rafał
Model: ford focus 3 i pół
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2017
|
![]()
Nie kolego,nic bardziej mylnego. Lakiery różnią się odcieniem zawsze. Ten sam samochód,ta sama linia już są rozjazdy w kolorystyce. Jeśli dodamy do tego wypalenie przez słońce kolor musi się różnić. Może być też grubośc powłoki koloru,rodzaj zastosowanego podkładu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
![]() Zarejestrowany: 24-03-2009
Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018
|
![]()
Finalnie okazało się, że zderzak jest i tak do lakierowania więc odpuściłem.
Zamierzam kupić cokolwiek: byle całe mocowania i nie popękany. Poleci na lakiernię wraz z moim autem tak żeby dało się idealnie spasować kolor i będzie git Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
![]()
I tyle naszego wysiłku tutaj jak krew w piach ;-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() Zarejestrowany: 23-01-2019
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 Ti-VCT
Rocznik: 12.2007 (modelowy 2008)
|
![]()
...
Ti-VCT: 115 KM -> 122 KM -> 128 KM -> ~135 KM Przepustnica 45 mm -> 52 mm Większy filtr oleju, hamulce: 278/bębny -> 300/302 (na stalowym oplocie) Ostatnio edytowane przez konieczko5 ; 01-04-2025 o 10:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
![]() Imię: Rafał
Model: ford focus 3 i pół
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2017
|
![]() Cytat:
Abyście później nie szukali wiadomości,nie ma możliwości wylakierowania elementów z tworzywa tak aby nie było różnicy w kolorze. Widoczne jest to zwłaszcza po montażu. |
|
![]() |
![]() |