![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Paweł
Model: Focus mk3
Silnik: 1,0 ecoboost
Rocznik: 2016
|
Sprawa się rozwiązała, panowie pseudofachowcy zamienili moduły w tylnych drzwiach, zamiana miejscami spowodowała, że wszystko działa jak trzeba, błędy zniknęły.
Doszedłem do tego po numerach seryjnych modułów. Ostatnio edytowane przez Pioter ID ; 19-10-2022 o 14:41 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marcin
Model: Focus
Silnik: 1.0
Rocznik: 2012
|
Witam szanowne grono,
Kupiłem focusa mk3 z 2015r i problem jest z centralnym zamkiem. W trybie otwierania "wszystkich" drzwi, nie otwiera sie nic - kierunki mrugają, zamki jakby "klikały" (czuć też jak dotknie sie drzwi) ale nic nie reaguje.... (bagażnik z pilota działa). W trybie najpierw kierowca a po 2 kliknięciach reszta otwierają sie drzwi kierowcy reszta nic, dalej klika ale nie otwiera. Jak otworzymy manualnie klamkami od środka to wszystkie z klucza się zamykają oprócz prawych tylnych. Kontrola otwarte/zamkniete w srodku dziala z drzwi kierowcy. Wymieniłem dzisiaj zamek kierowcy bo myślałem ze jako master jest tam cos nie tak ale niestety dalej ta sama sytuacja... na diagnostyku w BCM widnieje blad drzwi kierowcy - "B1108:77-2C Drivers door central locking motor" - Odczyt przed wymianą zamka kierowcy Jakieś pomysły? Dzięki! |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| centralny zamek , zamek |
|
|