![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Było tak, że wymieniałem pokrywę zaworów i przy okazji demontowałem dolot (nad pokrywą).
Odkąd go zamontowałem z powrotem i dokręciłem, to błąd nie powrócił. Jednakże kwestia że błąd ten wyskoczył mi na razie 4 razy w przeciągu 3-4-ech tygodni, to ciężko mi określić czy od czwartku do dzisiaj (czytaj po czterech dniach) to wiarygodny rezultat żeby powiedzieć że problem "ustąpił". |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: Focus Mk3
Silnik: 1.0 ecobust
|
ja narazie samochód u mechanika mam, odkrył przyczyne ,ale dopuki nie zrobi tego nie będę gadać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak odbiore samochód pod koniec tygodnia to napisze więcej.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 20-04-2013
Model: FOKA 3
Silnik: 1.6
Rocznik: 2014
|
Ciekaw jestem bo mam podobnie, tylko że po tuningu.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-11-2006
Model: Focus MK1
Silnik: 1,8pb
Rocznik: 2002
|
Dziurawa membrana w gruszcze ?
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
pompa vacum prawdopodobnie, aż sikała olejem.
Bump: a na dodatek ktos jakąś prowizorke odwalił na jednym wężyku i posklejał zamiast fachowo zamontować |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
|
Cytat:
Bump: chodzi o to? Bump: bo to jednak ta usterka ,a nie pompa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-11-2006
Model: Focus MK1
Silnik: 1,8pb
Rocznik: 2002
|
Standard widzę, tak właśnie wygląda regeneracja turbiny. Nawet nikt nie sprawdza czy trzyma podciśnienie.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
|
Najlepsza jest cena tej membrany dodam że dostępna tylko w Serwisie Forda : uwaga siedzicie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 760 zł. Musiałem kupić całą turbine i to wykręcić i wyszło mnie taniej, a jeszcze mogę sprzedać turbinę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Jonatan
Model: FORD FOCUS
Silnik: 1.0 ecoboost
Rocznik: 2014
|
Witam serdecznie
Pacjent : Ford Focus MK3 2014 1.0 ecoboost. Auto żony wyświetla kody błędów : 1. P006A :62-6C MAP - Korelacja masowego i objętościowego przepływu powietrza. 2. P115E:97-6C - Sterowanie siłownika przepustnicy, wyrównanie przepływu powietrza w korpusie przepustnicy przy maksymalnym limicie. W warsztacie mechanik wymienił czujnik przepływu powietrza oraz zmienili też przepustnice wszystko na nowe błędy dalej wracają oraz auto wchodzi w tryb awaryjny zapala się check engine traci moc i faluje na obrotach. Mechanicy rozkładają ręce bo już nie wiedzą co może być przyczyną... |
|
|
|
|
|
#20 |
|
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
Jest czujnik maf, jest pewnie w okolicach intercoolera tmap, może w kolektorze za przepustnicą następny map. Czy mechanik przed wymianą sprawdzał szczelność całego dolotu? Błąd korelacji może się brać z nieszczelności np za turbosprężarką.
|
|
|
|