Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Kuga
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 31-10-2024, 14:15   #11
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Jaki program do zmian konfiguracji auta

Cytat:
Napisał Seta22 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... żadna kontrolka od świateł na liczniku się nie świeci
Rozmowa "jak głuchego ze ślepym"...

Czy Kolega może poświęcić nieco więcej swego cennego czasu na pisanie PEŁNYCH I KOMPLETNYCH zdań???

KIEDY SIĘ NIE ŚWIECI KONTROLKA???
W trybie "świateł mijania" (w trybie "nocnym"...) MUSI SIĘ ŚWIECIĆ zielona kontrolka SWIATEŁ POZYCYJNYCH. JEST ONA OBOWIĄZKOWA NA CAŁYM ŚWIECIE.

Więc albo kolega nie umie pisać albo nie umie patrzeć.

Trudno nam tu zgadywać czego Koledze brakuje...

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 31-10-2024 o 19:42
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-10-2024, 15:26   #12
teiksef
ford::advanced

Model: Escape
Silnik: 2.0
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Jaki program do zmian konfiguracji auta

Cytat:
Napisał Seta22 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pokrętło włączania świateł mam ustawione na sam dół i żadna kontrolka od świateł na liczniku się nie świeci
1. Co było samochodowi? Czy światła i ich przełącznik były naprawiane w Polsce, czy może bity był tył i przód jest taki jak przyjechał?
2. Sprawdź najlepiej dla każdej pozycji przełącznika, przyda się i Tobie, i tym, którzy próbują pomóc:
pozycja 0 - diody .... światła ...
pozycja "pozycyjne" - diody .... światła ...
pozycja A ("autolamps") - 1. dzień, diody .... światła ... 2. noc, diody ..., światła ....
pozycja "headlamps" - diody .... światła ...

Dla świateł opisz, które części konkretnie.
Bo z tego, co piszesz, wynika, że w pocyzji "headlamps" nie świecą Ci kontrolki świateł w liczniku, ale w pozycji "A" kontrolka Ci świeci. Piszesz, że światła włączają Ci się po zmroku (co pasuje do trybu A). Może masz problem z włącznikiem, ale żeby to określić, trzeba poobserwować, co się dzieje ze światłami.
teiksef jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-10-2024, 21:21   #13
Seta22
ford::amateur

Imię: Piotr
Silnik: 2.0 ecoboost
Domyślnie Odp: Światła do jazdy dziennej - konfiguracja

Mam auto od tygodnia, teraz oddałem je do lakiernika, żeby pomalował mi tylny zderzak. Światła do jazdy dziennej sprawdzę, jak już będę miał samochód, ale jak jeździłem w nocy, to bez względu na to, jak ustawiałem przełącznik świateł, nie miałem żadnej informacji, że jakieś światła świecą (żadna zielona kontrolka się nie świeciła), tylko albo niebieska kontrolka od świateł drogowych, albo biała kontrolka od świateł automatycznych. Chyba że w tych modelach nie ma żadnej kontrolki od świateł postojowych albo mijania.
Seta22 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-10-2024, 22:15   #14
teiksef

Biała kontrolka od świateł automatycznych jest kontrolką od świateł mijania - świeci się, znaczy, że one się też powinny świecić.
Inni właściciele Escape 2020 zieloną kontrolkę od pozycyjnych mają (moje diody masz tam wcześniej, ponieważ to był test przeciwmgłowego, to długich nie włączałem, szkoda, byłby pełen zestaw).
Przeczytaj dokumentację i jak auto wróci, to zrób sobie rozpiskę co kiedy świeci. Jeśli będziesz uważał, że coś jest nie tak, podeślij tu wyniki. W tym momencie nigdzie dalej nie dojdziemy.

Ostatnio edytowane przez teiksef ; 31-10-2024 o 22:19
Stary 04-11-2024, 10:34   #15
divalon

Imię: dawid
Model: Escape SeL , Fiesta
Silnik: 1.5
Rocznik: 2021 , 2015

Witam. podłączam się do tematu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

mam escape 2021 z tym lepszym wyświetlaczem ,

dzisiaj jak dojechałem do pracy okazało się że jadę bez jakichkolwiek świateł ustawiania jak zawsze automat
normalna praca - to był w dzień - pasek led który podczas używania kierunki zmieniał się na pomarańczowy a gdy robiło się ciemno automatyczna zmiana na światła normalne + pasek led

dzisiaj w automacie nic 0 światła , obojętnie czy skrzynia P czy D a i kierunek z LED też nie działa tylko ten w środku lampy.

Lampy wersja europejska z paskiem LED a pozostałe światła zwykła żarówka
divalon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-11-2024, 23:27   #16
Seta22

Dzień dobry wszystkim,

Odebrałem samochód i potwierdzam słowa kolegi Tedi_k. Światła do jazdy dziennej włączają się po przełączeniu skrzyni biegów na pozycję D. Po zmroku automatycznie włączają się również światła mijania i drogowe, a na liczniku zapalają się kontrolki: biała mijania z literką A, a przy włączeniu świateł drogowych świecą się biała i niebieska od drogowych.

Po ręcznym przełączeniu pokrętła na światła mijania, światła się świecą, ale na liczniku nie świeci się żadna kontrolka.
Stary 07-11-2024, 10:14   #17
teiksef

W moim przypadku po przełączeniu na światła mijania bez automatu (najniższa pozycja) świeci się zielona kontrolka od pozycyjnych.
Stary 07-11-2024, 14:02   #18
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał teiksef Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...po przełączeniu na światła mijania bez automatu (najniższa pozycja) świeci się zielona kontrolka od pozycyjnych.
I tak MUSI być. Inaczej auto nie powinno przejść przeglądu technicznego.
BTW - ciągle mam wrażenie, że w dyskusji uczestniczą Koledzy "z wadą wzroku"...
Stary 07-11-2024, 17:03   #19
teiksef

Ja jednak zakładam, że może to być usterka licznika i to zielone po prostu się nie świeci (albo się nie świeci, bo pozycyjne nie działają? nie wiem, czy taka konfiguracja jest możliwa) - ale nie dowiemy się już być może nigdy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bo potrzebne są albo pełne opisy (tabelka etc), albo zdjęcia.
Stary 15-11-2024, 14:57   #20
Seta22

Po przełączeniu pokrętła na sam dół manual światła mijania świecą na 100%, a zielona kontrolka nie świeci. Dodam, że licznik to cały wyświetlacz. Auto nie było bite z przodu, tylko delikatnie z tyłu.
Odpowiedz

Zasady postowania