![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Cytat:
Po 1kkm z całą pewnością można przyjąć, że nie ma to już żadnego znaczenia. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jarek
Model: FF2, FF3, Fiesta mk7
Silnik: 1,6 Pb 101 KM, 1,6 Pb 125 KM, 1,25 Pb 82 KM
Rocznik: 2007,2011,2009
|
Uważam, że po roku, czy nawet wcześniej reset BMS pomoże jak umarłemu kadzidło i jak widzę nie ja jeden. 14,96 może być po starcie jak auto rzadko używane, podobnie jak po mroźnej nocy w zimie. Jest kilka sposobów, aby draństwo (BMS) obejść. Ja testowałem jak wytrzyma akumulator z aktywnym BMS w połączeniu ze stosowaniem częstego hamowania silnikiem. Taka kombinacja nie w każdym mieście/trasie się sprawdzi i wiele zależy też od temperamentu za kierownicą. Efekt, akumulator wytrzymał 4 lata i 8 miesięcy. U kolegi w identycznym Focusie akumulator wytrzymał 3 lata z hakiem, a jego koniec poprzedzony był problemami z EPAS. Teraz akumulator ma na gwarancji i już ma ostrzeżenia o niskim poziomie naładowania. Kolega jeździ bardziej agresywnie, tak bym to ujął. A wracając do tematu, to tak na odległość podejrzewam, że opisany problem miał swoje źródło w problemach z HS-CAN, tak mi przynajmniej wychodzi po opisie wizyty mechanika
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::average
![]() Imię: Michał
Model: Focus Mk3 FL Titanium
Silnik: 1.5 EcoBoost 182KM
Rocznik: 2015
|
tydzien pojezdzil i bylo znowu to samo, dotoczylem sie do serwisu, sensor ABS tak jak pisaliscie, auto sprawne, dzieki za pomoc
|
|
|
|