![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 | ||
|
ford::beginner
![]() Imię: Daniel
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2011
|
Cytat:
Bump: Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::expert
![]() Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
|
Wszystko jest w instrukcji obsługi:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Wystarczy umieć czytać ze zrozumieniem. Słowo klucz: "kamera". Ostatnio edytowane przez Parch ; 12-12-2025 o 19:01 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA EWENTUALNIE UŻYĆ FUNKCJI "CYT. SELEKT." (cytowanie części tekstu zaznaczonego) Zapewniam Cię że przeczytałem instrukcję, wystarczyło przeczytać wątek ze zrozumieniem. Mój problem nie jest spowodowany funkcją automatycznych świateł drogowych, ponieważ ta funkcja w moim aucie nie działała odkąd go posiadam (czyli od 8 lat). Światła drogowe uruchamiałem do tej pory ręcznie, ale przestało to działać. Ostatnio edytowane przez Speedo ; 15-12-2025 o 11:19 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
Odpowiedz proszę na jedno proste pytanie, czy po ustawieniu pokrętła świateł w tryb świateł mijania (ustawienie pokrętła następne "w lewo" za trybem "auto") i po włączeniu świateł "drogowych" (manetką przełącznika zespolonego) w tryb "trwały", świecą cały czas światła "drogowe"?
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA EWENTUALNIE UŻYĆ FUNKCJI "CYT. SELEKT." (cytowanie części tekstu zaznaczonego) Nie, nie świecą się - sprawdzałem to już wcześniej, ale dla pewności sprawdziłem to przed chwilą jeszcze raz. Gdy światła są w trybie manual (jedna pozycja w lewo od auto), to pociągnięcie dźwigni wywołuje jedynie "miganie" długimi. Nie da się na stałe włączyć świateł długich. Wcześniej (zanim zauważyłem że coś jest nie tak) - pociągnięcie dźwigni do siebie, uruchamiało na stałe światła drogowe, nawet w trybie auto. Ostatnio edytowane przez Speedo ; 15-12-2025 o 11:20 |
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
Jeżeli przy świecących światłach mijania nie da się na trwale włączyć świateł drogowych, to do sprawdzenia jest w pierwszej kolejności przełącznik zespolony. A w następnej kolejności BCMi.
BTW: automat świateł drogowych (którego nie posiadasz) jest związany z obecnością kamery, która jest również częścią układu LA/LDW. Temat wyczerpany. |
|
|
|