![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 13-03-2009
Model: Mondeo MKII KOMBI
Silnik: 1.8TD
Rocznik: 1998
|
Więc chyba będzie trzeba uciułać te 400zł i kupić nowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bo tak jak mówisz prezi duże prawdopodobieństwo że kupię niesprawną (szczególnie na allegro).
Mam nowe świeczki (NGK)- pali za pierwszym podgrzaniem ale ma niskie obroty ok. 500 ale też strasznie nierówne ! Tak jakby palił nie na wszystkich garach. Trwa to chwilę (ok. 1-2 min.) i obroty się stabilizują. Jest tak za każdym razem po dłuższym postoju. Emmm Ty też masz nierówne te "niskie" obroty po odpaleniu ? I piszesz że mało przez to pali ale te obroty tak Ci trzyma (500-600) nawet po rozgrzaniu ? U mnie po paru minutach ma już ok 900. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 23-03-2007
Model: mondeo mk II kombi
Silnik: 1.8 td endura de
Rocznik: 1997 grudzień
|
Zaraz po odpaleniu ma 500 i od razu chodzi równiutko, rozgrzany ma 650, max. ok. 750, ale zawsze poniżej kreseczki oznaczającej 750 obr/min. Spalanie, to 4,75 - oczywiście trasa. Myślę, że przyczyny nierównej pracy i to przez 1-2 min., powinieneś szukać we wtryskach lub świeczkach (NGK, hmm..., dobre, ale może któraś z nich nie tak do końca?).
Pozdrawiam
|
|
|
#13 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 16-06-2007
Model: Mondeo mk II kombi
Silnik: 1,8 TD ENDURA
Rocznik: 2000
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
Świeczki mam nowe, mają 1 tydzień. Odpala praktycznie od dotyku. Czasem zdarza się że od dotknięcia zaskoczy ale niemalże natychmiast zgaśnie (tylko takie dygnięcie) ale zawsze ponowne przekręcenie kluczyka powoduje rozruch (już bez podgrzewania-od razu).
Cóż szczelności nie sprawdzałem (brak garażu) a tak "przez maskę" wygląda OK. Może być "popularne" cofanie się paliwa ? |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-09-2008
Model: Mondeo combi /ghia/
Silnik: 1.8 TD endura
|
Witam .
U mnie to ustrojstwo nie działa juz może ze 4 lata , i nie zdarzyło się przez ten czas by zgasł mi silnik tak od samości . Rzeczywiście zaraz po odpaleniu zimnego z rana obroty są niższe ok. 700 obr/min ale po krótkim czasie się podnoszą i stabilizują . Czyli raczej bym się tym na razie za bardzo nie przejmował a być moze nadarzy się okazja kupić gdzieś to urządzenie za rozsądniejsze pieniążki. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
A co sądzicie o jego nierównej pracy jak jest zimny ? Tak jakby nie palił na wszystkich garach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nierówna praca trwa ok 1 minuty i praca się stabilizuje. Silniczek wolnych obrotów nie chodzi na bank, ale czy to byłaby przyczyna nierównych obrotów ? Dodam że dodając gazu (nogą) to pomimo wyższych obrotów silnik i tak "przerywa"... ale nie gaśnie nawet jakbym nie "gazował" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Poprostu będzie pyrkał nierówno i tak przez ok 1min. Czy silniczek wolnych obrotów coś tu pomoże ? Przecież on mi tylko podniesie obroty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czyli to samo jakbym sobie podgazował. Mam racje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 23-03-2007
Model: mondeo mk II kombi
Silnik: 1.8 td endura de
Rocznik: 1997 grudzień
|
Zrób tak, jak opisał Kolega Prezi (przezroczysty przewód), jeśli nie będzie pęcherzy powietrza, jedź do dobrego pompiarza, niech sprawdzi wtryski.
Pozdrawiam
|
|
|
#20 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 18-11-2007
Model: Mondeo
Silnik: 2.0TDCi[115KM]
Rocznik: 2004
|
A jak mam rozgrzany silnik, gasze go i zapalam i dalej jest 500 obr. i nie wzrastaja same z siebie. Chyba ze dodam gazu to tak na 650 i pozostaja.
Od czego zaczac szukac, lepiej tremostat woskowy czy silniczek regulacji. Aha bo jakie poiwnny byc prawidłowe orboty w Dieslu na jałowym biegu. |
|
|
|