Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 30-01-2008, 21:47   #11
szpuli
ford::amateur

Domyślnie Re: Dmuchawa w Focus II, BIG PROBLEM ;( help !

Cytat:
Napisał karolp
też miałem problem z dmuchawą, zalali mi w myji, na szczęście mam dobrego elektryka któremu zajęło to godzinkę i zapłaciłem 30 zł.
Podziwiam , że dałeś sobie tak rozmontować autko!!
Podobno wystarczy od strony pasażera wymontować jakiech użądzenie elektron. i albo je naprawić(polutować) albo wymienić(koszt nowego 200 zł.)

No wiesz kolego nie dałbym sobie tak wozu rozebrać gdyby można było inaczej się do tego dostać. Jak wiesz co zrobić to powiedz konkretnie albo daj namiary na tego cudotwórce to chętnie skorzystam z pomocy.
Dmuchawę mam w rękach i na niej jest płytka elektroniczna z regulatorem obrotów nr części 4M5H-18456-CD
a wg referencji forda to 1383880 - kosztuje coś koło 1150 zł. Można wytargać jedynie z jakiegoś rozbitka. Nie sądze żeby ktoś był w stanie dojść lutownicą do prawie środka konsoli i polutować elementy na płytcę (montaż powierzchniowy) które są na stałe zamocowane do wentylara i jeszcze w dodaktu obrócone w kierunku silnika czyli środka...po prostu nie ma możliwości rozebrania tego - chyba kolego Ci się wozy pomyliły :fcp4

Pozdro

szpuli jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-01-2008, 10:39   #12
karolp
ford::beginner

Cytat:
Napisał szpuli
Cytat:
Napisał karolp
też miałem problem z dmuchawą, zalali mi w myji, na szczęście mam dobrego elektryka któremu zajęło to godzinkę i zapłaciłem 30 zł.
Podobno wystarczy od strony pasażera wymontować jakiech użądzenie elektron. i albo je naprawić(polutować) albo wymienić(koszt nowego 200 zł.)

No wiesz kolego nie dałbym sobie tak wozu rozebrać gdyby można było inaczej się do tego dostać. Jak wiesz co zrobić to powiedz konkretnie albo daj namiary na tego cudotwórce to chętnie skorzystam z pomocy.
Dmuchawę mam w rękach i na niej jest płytka elektroniczna z regulatorem obrotów nr części 4M5H-18456-CD
a wg referencji forda to 1383880 - kosztuje coś koło 1150 zł. Można wytargać jedynie z jakiegoś rozbitka. Nie sądze żeby ktoś był w stanie dojść lutownicą do prawie środka konsoli i polutować elementy na płytcę (montaż powierzchniowy) które są na stałe zamocowane do wentylara i jeszcze w dodaktu obrócone w kierunku silnika czyli środka...po prostu nie ma możliwości rozebrania tego - chyba kolego Ci się wozy pomyliły :fcp4

Pozdro
mój focus to co prawda I i tddi więc autko mi sie nie pomyliło, ja jednak miałem problemik i go załatwiłem, a ty masz PROBLEM
bo są fachowcy i FACHOWCY, jedni rozbierają i udają że się znają, a inni znają się naprawdę i to poprostu naprawiają.
Stary 31-01-2008, 19:42   #13
szpuli
ford::amateur

Cytat:
Napisał karolp
Cytat:
Napisał szpuli
Cytat:
Napisał karolp

Pozdro
mój focus to co prawda I i tddi więc autko mi sie nie pomyliło, ja jednak miałem problemik i go załatwiłem, a ty masz PROBLEM
bo są fachowcy i FACHOWCY, jedni rozbierają i udają że się znają, a inni znają się naprawdę i to poprostu naprawiają.

No pomyliło Ci się...bo ten z fotki to Focus 2 w wersji GHIA (GHIA i Titanium ma inną dechę...jest na środku schowek) ...ale co tam dużo gadać...
jakbyś wiedział co i jak to może byś mógł mi pomoć a tak to wypisujesz teksty na poziomie:

ale z Ciebie dureń, ja problem załatwiłem w godzinkę i zapłaciłem grosze heh

Ja nie widzisz różnic w modelach samochodów a tym bardziej nie wiesz jak to się rozbiera to lepiej nic nie pisz bo tylko ludzi denerwujesz.

Mój PROBLEM polega na braku dostępu do części (dzisiaj zamówiłem nówkę, będzie w czwartek) inaczej auto by już dawno śmigało i żadnym forumowiczom tyłka bym nie zawracał...mam kumpla w serwisie, który mi powiedział iż nie ma innej możłiwości dojścia do dmuchawy w tym modelu...zdjęcie załączyłem informacyjnie aby pokazać przyszłym pechowcom jak wygląda fura przy dojściu do dmuchawy bo takiego widoku w serwisie nie ujrzysz tylko zapłacisz min 2 tyś. Wóz oddałem ludziom najbardziej doświadczonym w mieście zasięgając przy tym opinii serwisów i znajomych gdyż zbyt dużo aut miałem w życiu aby byle komu je powierzyć..myślę że wiedzą co robią...jak nim wyjadę lub nie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to złoże melduk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

życzę niezawodnego wozu, powodzenia
szpuli jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-04-2018, 16:40   #14
Rafał A.(antek)
FORD|AUTHORIZED

Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
Domyślnie Odp: Dmuchawa w Focus II, BIG PROBLEM ;( help !

Jak by ktoś miał problem, to mam rozwiązanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Zasady postowania