![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
Zablokowany
Model: Galaxy Ghia
Silnik: 2,8
Rocznik: '97
|
ok
znalazlem paskude. narazie w etce ale juz spoko. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 19-07-2007
Model: galaxy
Silnik: 1,9tdi
Rocznik: 1996
|
to ci przeciez kiedys napisalem - zawor przyczepiony jest do dolnej czesci obudowy filtra powietrza (w okolicach poduszki silnika) ,obudowa filtra jest mocowana do nadwozia tylko na wcisk wiec aby nie robic ekwilibrystyki palcami bo w okolicach zaworu jest ciasno to najprosciej wyciagnac cala obudowe - tylko nie ciagnij za mocno za rurki od tego zaworu bo jeszcze cos urwiesz - u mnie chyba cos odczepilem jak demontowalem filtr powietrza przy wymianie przewodow zaplonowych bo teraz jak silnik sie rozgrzeje to ten wlasnie zawor zaczyna "klepac" z czestotliwoscia tak cos kolo 1 Hz a przedtem tego raczej nie bylo - na poczatku jak uslyszalem to klepanie to myslalem ze cos w rozrzadzie pada Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zablokowany
|
Cytat:
ale jest gites. juz goscia kupilem. szkoda tylko ze to g....no jest takie drogie. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
![]() Zarejestrowany: 10-03-2008
Model: Galaxy
Silnik: 2.8 VR6 AMY
Rocznik: 1998
|
jakie tam drogie, w USA kosztuje coś ok 80 PLN Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ja mam u siebie podobny problem, wyrzuca mi blad sporadyczny zaworu N80, kupilem nowy, wymienilem i dalej to samo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie bardzo mam koncepcje o co moze chodzic? czyzby problem gdzies na polaczeniach/wtyczkach/kablach? gdzie szukac?
Z tego co wiem, to problem z tym zaworem moze powodowac nierowna prace silnika na wolnych obrotach
|
|
|
|
#15 | |
|
Zablokowany
|
Cytat:
jak wymiana mi nie pomoze to bede szukal dalej |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zablokowany
|
jestem po wymianie ustrojstwa.
obroty stoja jak wryte, zero falowania, moc silnika plynna i "leprza", silnik chodzi ciszej, praca bardziej rownomierna. jednym slowem to badziewie mi psulo chumor juz od dawna tylko ze nie wiedzialem ze to wlasnie to. jedyny mankament to wzrost spalania ale mysle ze t wina filtra powietrza bo wlasnie sobie uswiadmilem, ze zapomnialem go wymienic przy ostatnim oleju. rciechan, upewnij sie ze dobrze wlzyles ten zaworek bo on ma kierunek jest tam narysowana strzalka ale nie pamietam dokladnie w ktora strone. jestem prawie pewny ze strzalka do silnika ale na 100% jestem pewny ze zaworek ma byc gniazdem elektrycznym (no tym badziewiem co sie kabelki wpina) skierowany w Twoja strone gdy na niego patrzysz. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
![]() Zarejestrowany: 10-03-2008
Model: Galaxy
Silnik: 2.8 VR6 AMY
Rocznik: 1998
|
hm, ja wlozylem go tak samo jak byl poprzedni wlozony, no chyba, ze od poczatku bylo zle. Z drugiej strony to nie powinno miec wplywu na wyskakiwanie bledu bo zawor tak czy siak powinien pracowac tylo co najwyzej by nie otwieral/zamykal ukladu jak trzeba.
postaram sie jutro zrobic zdjecie i wrzucic jak to u mnie wyglada
|
|