![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 18-01-2009
|
jeżeli Ci puka to znaczy ze masz do wymiany tuleje na wahaczach..a nie buja Ci troszkę tyłem na dziurach czy dużych łatach na drodze?
jeżeli masz hak w aucie to możesz przygnieść go noga i sam wtedy wyczujesz czy samochód mocno się ugina czy też nie.jak siada to amorki też do wymiany.. pozdrawiam :fcp4 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 17-10-2009
Model: Mondeo Kombi Ghia
Silnik: 2.0 TDDi 115 KM
Rocznik: 2001
|
Czy 160 zł za wymianę tylnych amorów w moim kombiaku to bardzo dużo? muszę szybko wymienić,a warsztat który ma akurat wolne miejsce tyle sobie krzyknął prośba o szybką odpowiedź.
Pozdrawiam,
|
|
|
#13 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
mało i dużo jak za odkręcenie 4 śrub. ale wszystko zależy od tego jak łatwo pójdą górne śruby. jeśli są mocno zapieczone to trzeba odkręcać i opuszczać ramę albo wyjąć zbiornik paliwa (i przy okazji go wyczyścić z syfu który się zebrał podczas tankowania).
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
ok dzięki za odpowiedź w takim razie chyba skorzystam tym bardziej że zależy mi na czasie...
|
|
|
#15 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 15-07-2010
Model: Mondeo TITANIUM X
Silnik: 2.0 diesel-140 Km
Rocznik: 2007
|
Witam, też mam kombi i powiem ci szczerze że po powrocie z Polski mój tył walił jak głupi, myślałem że to amory okazało się jednak że należało wymienić tylko dwa małe łączniki stabilizatora i było po krzyku, teraz cisza i spokój.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
u mnie ewidentnie bym obstawiał amortyzatory zresztę już sie wymieniają o 16 odbieram i będę wiedział na 100 % czy to była ich wina.... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|