![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-05-2007
Model: Focus
Silnik: 1,8 TDCi
Rocznik: 2004
|
Cytat:
Trochę tłustych plam nie stanowi problemu. Może przy zakładaniu temostatu mechanicy posmarowali uszczelkę jaimś paskudztwem i teraz masz to w płynie. Obserwuj czy nie przybywa tłustego w płynie i sprawdź czy na bagnecie nie zrobiła się szaro-brunatna emulsja.
|
|
|
|
#12 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 11-11-2008
|
płynu oni mi doleli na ponad maxa jak już wyjechałem od nich,sprawdzałem.Nie ma kilku plamek a płyn jest jak olej.Mieszkam za granicą więc obawiam się ile mi skasują za to a do Polski nie dam chyba rady dojechać(1500km).Mam nadzieję,że to tylko uszczelka a nie głowica
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
![]() Zarejestrowany: 11-11-2008
|
ok Focus w warsztacie na chwile obecną naprawa to 500 euro!!(pod warunkiem że głowica jest w porządku),może jeszcze i teraz ktoś mi podpowie czym można umyć-wyczyścić pojemnik na płyn do chłodnicy(wcześniej był pomieszany z olejem).Próbuje środkami domowymi,ale to chyba strata czasu
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-05-2007
Model: Focus
Silnik: 1,8 TDCi
Rocznik: 2004
|
Cytat:
|
|
|
|
#15 |
|
|
cześć
Nie wiem czy jestem we właściwym miejscu na tym forum, ale cóż szkodzi zapytać. Mam od nie dawna focusa diesla 1,8 i nie wiem jaki płyn chłodzący byłby najlepszy. Dodam że nie wiem co tam jest w tej chwili wlane(wizualnie to jakiś niebieskawy płyn). Liczę na fachowe porady od innych forumowiczów. Ps czy kolor płynu też ma znaczenie(odpowiada określonym typom silników)??? pozdrawiam Jaśko |
|
|
|
#16 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 28-11-2007
Model: FF1+S-Max-Fiesta
Silnik: 2,0TDCI 130 aut - 1,4 TDCI
Rocznik: 2008r titan.- 2002r
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
![]() Zarejestrowany: 22-02-2010
Model: Focus mk1
Silnik: 1,8 TDDi
Rocznik: 1999
|
najlepiej wlać zimowyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Borygo lub podobny... a kolor borygo to różowyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. sam taki używam i nie narzekam. cena za 5 litrów to około 35-40zł. Do diesla wchodzi wg instrukcji 6,5 litra ale 6 litrów będzie wystarczający.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Witold
Model: Skoda Octavia II FL
Silnik: 1,9 TDi
Rocznik: 2009
|
w sytuacji awaryjnej to i wody destylowanej można dolać (o ile układ chodniczy jest sprawny), pamiętać tylko trzeba o wymianie przed zimą na borygo lub petrygo
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Daniel
Model: focus mk2
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2007
|
wczoraj mialem drobna awarie i dolalem niepamietam jak sie naztwal potem zobacze kolor taki czerwono -rozowu jak byl wczesniej z oznaczeniem G12-DOBRZE ZROBILEM?
|
|
|
|