Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > LPG
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 11-10-2008, 08:22   #11
Slawko

Domyślnie Re: [MK2] Szarpanie na gazie, nowa sekwensja

Cytat:
Napisał lipas70
Sorry. Pisane w pośpiechu. Literówka i ortografia w jednym, co za pech :fcp5 .
Wracając do tematu, może jakieś sugestie?
tak, popraw ten wyraz we wczesniejszym poscie jesli już o literówkach-ortografii piszemy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-10-2008, 10:10   #12
stachumal
ford::advanced

Model: galaxy
Silnik: 2.0 DOHC
Rocznik: 1995r

Dex85, Cześć . U mnie po założeniu sekwencji w 2.0 dohc ford galaxy tez nie chodził wzorcowo .Też sobie poszarpywał lecz gazownik zaraz po instalce mnie uprzedził że przewody i świece mają do życzenia i że mam je wymienić tylko na oryginał motorcraft bo na innych nie będzie prawidłowo chodził. Po wymianie problem się skończył.
I jeszcze jedno niedawno kolega zatankował swoja 2.0 lagunę gazem na podżędnej stacji to tak szarpała że mało szyby głową nie wybił. Dotankował w BP i dopiero małowiele weszła na obroty.

A do tego fachowca się przekonałem gdyż pięć lat temu gazował mi corsę i corsa zgniła a gaz chodził rewela.( w corsie miałem instalkę do jednopunktowego wtrysku firmy ZAVOLI

Pozdrawiam.
Stary 11-10-2008, 10:45   #13
Dex85
ford::average

Model: Mondeo ST220
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 2002

Nie miałem czasu zajmować się przewodami i świecami i po przejechaniu na gazie i benzynie ok 3 tys km (70%gaz, 30& pb) problem sam zniknął! wszystko się jakoś poukładało, chociaż nie będę czekał na powrót problemu i zmienię kable w najbliższym czasie. Ogolnie teraz chodzi rewelka, ale jednak moc już nie ta...jak przy wyprzedzaniu pod górkę przełączyłem na benzynę, to jakby mi ktoś podtlenek azotu zafundowałGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. A odnośnie tankowania na podrzędnych stacjach, to owszem ryzyko jest, ale reguły nie ma. Mnie szarpał na orlenowskim gazie, ze statoila równierz, a teraz jeździ na wszystkim
Stary 11-10-2008, 12:18   #14
stachumal

Dex85, Dodam jeszcze że przewody i świece kupiłem w serwisie forda w Bydgoszczy konkretnie do mojego silnika i nie kombinowałem nic z przerwa.
Wcześniej miałem corsę A z gazem i na tzw oryginalnych świecach ze zwykłego sklepu przejechałem (aż) 3000 km i w śmietnik .Kolejna wymiana :inny sklep, inny katalog i znowu 50 zł w śmieci . W końcu wstawiłem z serwisu GM komplet a 40 zł i wtedy zrobiłem 30000 km zanim zaczął kuleć.

A odnośnie stacji cpn masz rację że to nie reguła . Np u mnie w Świeciu orlen ma umowe z jeszcze jedną firmą na dostawy lpg i w tedy zależy jak trafisz . Ja przekonany jestem do stacji BP, w 98% na niej tankuję i jest OK.

Pozdrawiam Staszek.
Stary 11-10-2008, 23:36   #15
latawiec
ford::beginner

Witaj !
Miałem podobne problemy wg. zaleceń gazowników powymieniałem świece kable auto szarpało dalej, mało im było kazali wymienić moduł wysokiego napięcia . Zagroziłem im że jak będzie bez zmian to ten moduł sobie odkupią Okazało się że wtryski od gazu były uszkodzone po wymianie silnik silnik przestał szarpać . Niestety po przejechaniu 2 tyś km problem powrócił. Kończąc doszedłem do wniosku że gazowicy kupują najtańsze badziewie a potem wciskają nam kit jak wyżej opisałem Jestem obecnie na etapie wymiany wtryskiwaczy ale z górnej półki dam znać czy było warto.

Pozdrawiam.
latawiec jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-10-2008, 16:34   #16
WDfoczka
ford::beginner

Proponuje zakładać gaz w sprawdzonych miejscach, albo z polecenia...
Stary 12-10-2008, 18:14   #17
stachumal

Cytat:
Napisał WDfoczka
Proponuje zakładać gaz w sprawdzonych miejscach, albo z polecenia...
Popieram!!! No i nie zapominajmy o gwarancji . Ja z moim fachowcem nie mam problemów . Nawet dla stałego klienta założył kupione przeze mnie przewody i świece gratisowo po czym dokonał ponownej regulacji instalki .
Oczywiście poinformował mnie że jakby zbyt dużo palił lub nie tak chodził to mam śmiało przyjechać . Ale na razie rewela chodzi może trochę dużo pali ale to w końcu nie corsa.

Pozdrawiam Staszek.
Stary 12-10-2008, 21:04   #18
tomi98
ford::professional

Model: Citroen C8
Silnik: 2.2 HDI
Rocznik: 2005

ja bym zaczął od zmniejszenia odstępu na świecy, miałem podobne objawy w octavii i po małej korekcie, problem ustąpił.
tomi98 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-10-2008, 13:08   #19
lipas70
ford::average

Model: Mondeo Mk2
Silnik: 2.0 zetec
Rocznik: 1997

Witam.
Moje problemy się chyba rozwiązały. Wymieniłem świeczki i motorek dostał skrzydeł. Mam nadzieję, że będzie dobrze bo nie testowałem go jeszcze w pełnym zakresie prędkości i obrotów :fcp4
lipas70 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-10-2008, 20:15   #20
tomi98
ford::professional

Model: Citroen C8
Silnik: 2.2 HDI
Rocznik: 2005

Cytat:
Moje problemy się chyba rozwiązały. Wymieniłem świeczki i motorek dostał skrzydeł. Mam nadzieję, że będzie dobrze bo nie testowałem go jeszcze w pełnym zakresie prędkości i obrotów
i dobrze, że kierownik zadolowny :fcp26
tomi98 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania