![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 05-10-2008
Model: galaxy
Silnik: 2.0 DOHC
Rocznik: 1995r
|
Dex85, Cześć . U mnie po założeniu sekwencji w 2.0 dohc ford galaxy tez nie chodził wzorcowo .Też sobie poszarpywał lecz gazownik zaraz po instalce mnie uprzedził że przewody i świece mają do życzenia i że mam je wymienić tylko na oryginał motorcraft bo na innych nie będzie prawidłowo chodził. Po wymianie problem się skończył.
I jeszcze jedno niedawno kolega zatankował swoja 2.0 lagunę gazem na podżędnej stacji to tak szarpała że mało szyby głową nie wybił. Dotankował w BP i dopiero małowiele weszła na obroty. A do tego fachowca się przekonałem gdyż pięć lat temu gazował mi corsę i corsa zgniła a gaz chodził rewela.( w corsie miałem instalkę do jednopunktowego wtrysku firmy ZAVOLI Pozdrawiam.
|
|
|
#13 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 17-06-2008
Model: Mondeo ST220
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 2002
|
Nie miałem czasu zajmować się przewodami i świecami i po przejechaniu na gazie i benzynie ok 3 tys km (70%gaz, 30& pb) problem sam zniknął! wszystko się jakoś poukładało, chociaż nie będę czekał na powrót problemu i zmienię kable w najbliższym czasie. Ogolnie teraz chodzi rewelka, ale jednak moc już nie ta...jak przy wyprzedzaniu pod górkę przełączyłem na benzynę, to jakby mi ktoś podtlenek azotu zafundowałGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. A odnośnie tankowania na podrzędnych stacjach, to owszem ryzyko jest, ale reguły nie ma. Mnie szarpał na orlenowskim gazie, ze statoila równierz, a teraz jeździ na wszystkim
|
|
|
|
#14 |
|
|
Dex85, Dodam jeszcze że przewody i świece kupiłem w serwisie forda w Bydgoszczy konkretnie do mojego silnika i nie kombinowałem nic z przerwa.
Wcześniej miałem corsę A z gazem i na tzw oryginalnych świecach ze zwykłego sklepu przejechałem (aż) 3000 km i w śmietnik .Kolejna wymiana :inny sklep, inny katalog i znowu 50 zł w śmieci . W końcu wstawiłem z serwisu GM komplet a 40 zł i wtedy zrobiłem 30000 km zanim zaczął kuleć. A odnośnie stacji cpn masz rację że to nie reguła . Np u mnie w Świeciu orlen ma umowe z jeszcze jedną firmą na dostawy lpg i w tedy zależy jak trafisz . Ja przekonany jestem do stacji BP, w 98% na niej tankuję i jest OK. Pozdrawiam Staszek.
|
|
|
#15 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 04-05-2008
|
Witaj !
Miałem podobne problemy wg. zaleceń gazowników powymieniałem świece kable auto szarpało dalej, mało im było kazali wymienić moduł wysokiego napięcia . Zagroziłem im że jak będzie bez zmian to ten moduł sobie odkupią Okazało się że wtryski od gazu były uszkodzone po wymianie silnik silnik przestał szarpać . Niestety po przejechaniu 2 tyś km problem powrócił. Kończąc doszedłem do wniosku że gazowicy kupują najtańsze badziewie a potem wciskają nam kit jak wyżej opisałem Jestem obecnie na etapie wymiany wtryskiwaczy ale z górnej półki dam znać czy było warto. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 18-09-2008
|
Proponuje zakładać gaz w sprawdzonych miejscach, albo z polecenia...
|
|
|
#17 | |
|
|
Cytat:
Oczywiście poinformował mnie że jakby zbyt dużo palił lub nie tak chodził to mam śmiało przyjechać . Ale na razie rewela chodzi może trochę dużo pali ale to w końcu nie corsa. Pozdrawiam Staszek.
|
|
|
|
#18 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 30-11-2006
Model: Citroen C8
Silnik: 2.2 HDI
Rocznik: 2005
|
ja bym zaczął od zmniejszenia odstępu na świecy, miałem podobne objawy w octavii i po małej korekcie, problem ustąpił.
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 02-07-2008
Model: Mondeo Mk2
Silnik: 2.0 zetec
Rocznik: 1997
|
Witam.
Moje problemy się chyba rozwiązały. Wymieniłem świeczki i motorek dostał skrzydeł. Mam nadzieję, że będzie dobrze bo nie testowałem go jeszcze w pełnym zakresie prędkości i obrotów :fcp4 |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 30-11-2006
Model: Citroen C8
Silnik: 2.2 HDI
Rocznik: 2005