![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Tomasz
Model: Focus MK2 Lift kombi
Silnik: 1,6
Rocznik: 2008
|
Dobra zdecydowałem się na DOTZ SHURIKEN 15", dlatego że szkoda mi opon które mam inaczej kupiłbym 16", a na stalówki i tak zimowe kupuję to i tak naciągnę mój domowy budżet jak przyjdą i założę to wstawię foty. Dzięki za podpowiedzi i pozdrawiam. :fcp4
|
|
|
|
#12 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Michał
Model: Fiesta MK7 | Focus MKI
Silnik: 1.6 Ti-VCT | 2.0 Zetec
Rocznik: 2010/2000
|
dotz shuriken to felga bardzo malac "optycznie" - w 15" do Focusa, w dodatku bez obnizenia bedzie IMO troche smieszna... radzilbym cos innego...
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
aha, i dodatkowe pytanko: widziales ja w wersji na 4 sruby? jest duzo mniej ciekawa niz w 5-srubowej...
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zablokowany
Model: fs
Silnik: 1998
Rocznik: 95
|
Cytat:
Tak jak bauma mial , delikatne felgi bo duzo czarnego w polaczeniu z dosyc masywnie wygladajacym mondeo mk3 byly przezabawne , teraz ma cale srebrne i wkoncu to wyglada tak jak ma. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
dokladnie, Panther ma 17" + obnizenie, ale i tak zmienial opony na 215/40, czyli mozliwie najnizszy profil zeby bylo felge widac...
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Tomasz
Model: Focus MK2 Lift kombi
Silnik: 1,6
Rocznik: 2008
|
Może i macie rację ale i tak je zamówiłem widziłem te felgi w srebnym focusie sedanie w 15" na 4 śruby i mi się podobały okaże się jak to będzie wyglądało w moim czarnym kombiaku ale każdy ma swoje zdanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzięki za rady zobaczymy czy się nie zawiodę jak już mi je założą.
|
|
|
|
#17 | |
|
![]() Zarejestrowany: 02-09-2008
Model: Focus
Silnik: 1.6 Pb
Rocznik: 2000
|
Cytat:
Oczywiście szacuneczek, dla tego co kolega Panther zrobił ze swoim autkiem, podoba mi się jego foka i to baaardzo :fcp1 To gwoli wstępu i jasności sprawy. Ze swojego punktu widzenia powiem jedno - mam w swojej foce 16'' na 205/50 i na naszych "kofanych" drogach to jedno wielkie nieporozumienie, co więcej, pomimo że foka panther'a wygląda "łał" przenigdy nie założę do swojego bolidu 17'' i nie założę też niskiego zawiasu, dopóki w Polsce drogi nie zostaną wyrównane Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na tę chwilę stoję przed problemem zakupu zimówek (mniejsza z tym), natomiast na lato czeka mnie zmiana opon i wiem jedno, że będzie to co najmniej profil 55 przy możliwej szerokości 195 - sorry, ale jak ktoś twierdzi, że na naszych drogach na "felach" 17'' przy profilu 40 czy też 50 i szerokości większej niż 205 jeździ mu się zajebiście to wydaje mi się, że osobnik ten chyba nigdy nie wyjechał za granice naszego kochanego kraju. Wygląd wyglądem, komfort komfortem. W naszych warunkach, w samochodzie klasy Focus "fela" powyżej 16" to jest jedno wielkie nieporozumienie. Podsumowując, grudztomek kupuj większe niż 14" i mniejsze niż 17", kwestia wizualna zależy tylko i wyłacznie od Twojego gustu :fcp4 Pozdr |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
ford::average
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus MKIII
Silnik: 1.6 Ecoboost 150 KM
Rocznik: 2014
|
a tam od razu nieporozumienie :fcp3 ja mam 215/40/17 i jestem zadowolony :fcp12 trzeba uważać na krawężniki dziury i ogólnie na polskie drogi ale nie nazwe tego nieporozumieniem. :fcp1 jak juz znajdziemy sie na rownych drogach jest super. wszystko to gusta i gusciki no i moc naszych fok bo do 1.4 takich opon bym nie zakladal :fcp1 . pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
![]() Zarejestrowany: 02-09-2008
Model: Focus
Silnik: 1.6 Pb
Rocznik: 2000
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
ford::average
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus MKIII
Silnik: 1.6 Ecoboost 150 KM
Rocznik: 2014
|
to powiem tak nie piszac o dobrych czy zlych drogach, w miescie trzeba uwazac na trasie dobrze sie jezdzi, ja nie zachwalam tu 17 i nie pisze ze jest super po prostu nie jest tez tragicznie. pozdrawiam
|
|
|
|