Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Life > Hyde-Park
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 19-12-2008, 07:43   #11
Zawika
ford::professional

Model: Mondeo Sedan Ghia
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2001
Domyślnie Re: Jak zaszpanować swoim fordzikiem rady, sugestie...

Cytat:
Napisał damian6819
przyciemnione tylnie szyby workami na śmieci.itp
:509: z krzesła prawie spadłem :684:

Stary 19-12-2008, 09:06   #12
baluckityp
ford::average

Model: mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2011

co do przyciemniania ja na szybach mam folie 3m -max dark- i bynajmniej nie dla szpanu a dla komfortu jazdy i chlodniejszego wnetrza latem (jak sie ustawisz tylem w strone slonca to jest na prawde comfort plus uchylony szyber i po co komu klima :fcp4 )
o szpan w fordach trudno... ale jak cos to najlepsze do tego sa chyba fiesty xr'y i focusy rs,
no chyba ze juz sie ktos bardzo upiera to rasowy wydech (tzn nie sama koncowka) a przedewszystkim czyste auto i o lekkim szpanie juz mozna mowic :fcp26
pozdrawiam!
Stary 19-12-2008, 16:22   #13
Adaskooo91
ford::beginner

Jeśli chodzi o tytułowy szpan, to zależy do jakiego grona chcesz trafić. Są wiejskie dyskoteki gdzie dziewczynom na widok poloneza majtki z tyłka spadają :fcp14 Ja mam dziewczynę i ona dla przykładu nie lubi jak ktoś szaleje autem, albo muza wali tak że auta jeszcze nie widać a już słychać. Ja tam lubię jak jadę sobie na dwójce spokojnie, wciskam gaz a kółeczka się kręcą (2.0 TDCI)... :fcp2
Myślę że jak się ma jakieś lepsze auto to najlepsza jest spokojna jazda (jeszcze mam problemy z opanowaniem tej sztuki), czyste i zadbane auto. Ja wkładam tylko białe LEDy bo to wg nie nadaje uroku.
Stary 19-12-2008, 20:26   #14
tomiscorpio
Zablokowany

Model: fs
Silnik: 1998
Rocznik: 95

Cytat:
Napisał Adaskooo91
Jeśli chodzi o tytułowy szpan, to zależy do jakiego grona chcesz trafić. Są wiejskie dyskoteki gdzie dziewczynom na widok poloneza majtki z tyłka spadają :fcp14 Ja mam dziewczynę i ona dla przykładu nie lubi jak ktoś szaleje autem, albo muza wali tak że auta jeszcze nie widać a już słychać. Ja tam lubię jak jadę sobie na dwójce spokojnie, wciskam gaz a kółeczka się kręcą (2.0 TDCI)... :fcp2
Myślę że jak się ma jakieś lepsze auto to najlepsza jest spokojna jazda (jeszcze mam problemy z opanowaniem tej sztuki), czyste i zadbane auto. Ja wkładam tylko białe LEDy bo to wg nie nadaje uroku.
rozumiemy ze ten 2 bieg i mielenie koleczkami to na lodzie?? lub piachu? tylko prosze nie pisz ze suchy asflat :fcp2 :fcp2 :fcp2
tomiscorpio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-12-2008, 20:36   #15
Adaskooo91
ford::beginner

suchy nie, ale na wilgotnym już daje rade :fcp2 no chyba że w grę wchodzi "strzelanie ze sprzęgła" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 19-12-2008, 20:55   #16
Snajper_881

Cytat:
rozumiemy ze ten 2 bieg i mielenie koleczkami to na lodzie?? lub piachu? tylko prosze nie pisz ze suchy asflat
2,0 TDCi, przegazówka, strzał sprzęgłem to spokojnie na suchym poszurasz, gwarantuje Ci to.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-12-2008, 21:30   #17
tomiscorpio
Zablokowany

Model: fs
Silnik: 1998
Rocznik: 95

Cytat:
Napisał Snajper_881
Cytat:
rozumiemy ze ten 2 bieg i mielenie koleczkami to na lodzie?? lub piachu? tylko prosze nie pisz ze suchy asflat
2,0 TDCi, przegazówka, strzał sprzęgłem to spokojnie na suchym poszurasz, gwarantuje Ci to.
a kto normalny jedzie na 2 biegu i strzela ze sprzegla???

bo jak na suchym by cos takiego robil to swiadczy tylko o tym ze opony to jest szmelc
tomiscorpio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-12-2008, 22:14   #18
baluckityp
ford::average

Model: mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2011

zasada szpanera Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jak masz za duzo kasy to mozesz palic gumy, sprzegla etc. i MOZESZ szpanić
jak nie masz nadmiaru kasy - nie szpanuj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 23-12-2008, 09:30   #19
Przemek.Ku
ford::amateur

Dla mnie sama nazwa szpan to czysta popelina. Osobiście uważam że ten kto robi bączki na parkingach i słucha muzy tak że wszystko lata go nie widać a słychać to świadczy o tym ze musi iść do psychologa lub jest bardzo nie szczęśliwym i zakąpleksionym człowiekiem. Szpan=robienie z siebie idioty! Ja wole Klasę tzn. szybciej zwrócę uwagę na gościa w aucie z najwyższej półki który spokojnie jedzie niż na czuba któremu wali dudni a auto wygląda jak choinka. a co do choinki to Wesołych Świąt wszystkim z FCP życzę
Przemek.Ku jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-12-2008, 15:17   #20
rectosei

Ja osobiście nie uznaję szpanowania samochodem. Gdyby tak było zamiast nowej Fiesty kupiłbym używaną Beemkę i uganiał się po skrzyżowaniach. :fcp4 Trochę "zaszpanować" można oryginalnym fordowskim sprzętem audio, ale tylko naprawdę przed niewtajemniczonymi laikami :fcp2 Pamiętam sytuację, gdy podwoziłem znajomą do pracy: spojrzała na moje radio (jest tam przycisk Phone) powiedziała "wow, to nawet telefon masz w tym radiu! Niezły sprzęt" :fcp2 :fcp2 Sprzęt, który zrobił takie wrażenie na mojej pasażerce to fabryczne kasetowe radio 5000C. Posiadacze tego cuda wiedzą dobrze jak przeciętnymi parametrami charakteryzuje się. :fcp4
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania