![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 02-01-2009
Model: Fusion
Silnik: 1.4 benzyna
Rocznik: 2008
|
a właśnie - ile tego oleju trzeba zakupić?? baniak 5l wystarcza??
|
|
|
#12 |
|
![]() Zarejestrowany: 15-02-2008
Silnik: 1.4
Rocznik: 2004
|
wystarcza i na na dolewkę też starczy
|
|
|
#13 |
|
ford::expert
![]() Imię: Kuba
Model: Fiesta mk4 i pół/Fusion FL/ Focus mk3.0/ Fiesta mk7
Silnik: 1.3/1.4 Duratec/ 1.6 TDCI/ 1,25
Rocznik: 2000/2006/2011/2010
|
Jeśli byłeś w zeszłym roku na przeglądzie nadwozia to najprawdopodobniej masz gwarancję na nadwozie a jeśli nie to po gwarancji :fcp5 Utrata gwarancji mechanicznej nie powoduje utraty gwarancji korozyjenej, chyba że masz przewiercony zderzak pod korek od gazu i wystąpiłaby jakaś wada lakiernicza tego elementu to mają prawo odmówić naprawy gwarancyjnej, ale tylko na ten modyfikowany element. Pozdrawiam
|
|
|
#14 |
|
![]() Zarejestrowany: 02-01-2009
Rocznik: 2008
|
kubaw20055, bylem w zeszłym roku na przeglądzie w sevisie, wiec miałem podbitą gwarancję zarówno mechaniczną jak i lakierniczą. z tego co piszesz to i tak postaram się do nich podbić żeby mi ja przedłużyliGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#15 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Adam
Model: Ford Focus mk 3
Silnik: 1.5
Rocznik: 2015
|
Witam wszystkich,
z uwagi na fakt, że jestem początkującym zarówno posiadaczem Fusiona jak i użytkownikiem forum zwracam się z prośbą o pomoc w kwestii informcji na temat użytkowania Fusiona. Posiadam Fusiona z 2008 r. silnik 1.4 benzyna wersja Gold X przebieg ok 58 000 km. Przegląd techniczny mam na 2013 r. ale chciałbym się zorientować na co trzeba zwrócić uwagę w corocznym przeglądzie autka. Zapewne olej, filtr oleju, filtr powietrza, przegląd klimatyzacji. A co w kwestii świec itp pozostałych nazwę to części? Czy mam na coś szczególnego zwrócić uwagę ? Wiem, że pytania mogą być banalne - no ale cóż z poprzednim autem (Corsa B) popełniłem kilka błędów i później miałem problem. Z góry dziękuję za wszelkie dobre rady Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam Adam |
|
|
|
|
|
#16 |
|
![]() Imię: sławek
Model: Ford Fusion
Silnik: 1.4 TDCi
|
Już parę razy to dawałem wiec jeszcze raz -
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] na tej stronie znajdziesz plan przeglądów / w zakładce FordService / tu cos nie chodzi daje poniżej [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] na tej stronie jest plan obsługi Ostatnio edytowane przez Agnesqa ; 03-06-2012 o 14:33 Powód: pkt 21 regulaminu |
|
|
|
|
|
#17 |
|
![]() Imię: Adam
Model: Ford Focus mk 3
Silnik: 1.5
Rocznik: 2015
|
Dzięki za info i wyrozumiałość
Pozdrawiam Adam |
|
|
|
|
|
#18 |
|
![]() Zarejestrowany: 31-07-2011
|
Dobrze radzę nie czekać z wymianą świec (i przewodów zapłonowych) w Fuzji po 60 kkm, bo świece nie wytrzymują takiego przebiegu. Ja też planowałem wymianę przy 60 kkm, ale wczesniej prawdopodobnie z powodu zuzytych świec padła cewka zaplonowa. To co zobaczyłem po wykreceniu świec to masakra. Przerwy między kikutami elektrod były rzędu 2 mm
Nie rozumiem dlaczego Ford przewiduje wymianę świec przy 60 kkm i nic nie wspomina o przewodach, skoro fachowcy twierdzą że powinno być inaczej. |
|
|
|