![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 24-12-2008
|
samochód zagadka :fcp5
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
![]() Zarejestrowany: 28-01-2009
Model: MONDEO
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2002
|
Byłem dzisiaj na programowaniu modułu i nic nie pomogło :fcp11 Dalej wolno się grzeje,a gdy to nastąpi przy zwalnianiu temp opada.Przypominam że wymieniłem oba termostaty(orginalne) i czujnik temp.Rzuciłem temat mechanikom z ASO i czeski film.Moze ktoś poradził sobie z takim problemem?
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDCI Automat 115 PS
Rocznik: 2005
|
LASER. A kiedy zaobserwowałeś problem? Jak długo masz MKIII? Czy od początku tak było, czy może się coś zmieniło jak się zrobiło chłodno? Pozdr
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 06-11-2007
Model: MK3
Silnik: TDCi 130
Rocznik: 2001
|
Problem występuje jak temperatura spada poniżej 5 st C
|
|
|
#15 |
|
|
MK III mam 7 misięcy.Problem pojawił się w styczniu podczas jazdy w temp ok -20 st,silnik nie mógł sie zagrzać-wskazówka była na1/4 skali,a pokonywałem 60 km.Wcześniej nawet w temp ok -10 st nic się nie działo-wskazóaka stała równo w pionie nie zależnie od prędkości.Zacząłem od małego termostatu itd... i mam taki problem jak pisałem wcześniej.Jeszcze zrobię test komp w czasie jazdy żeby sprawdzić cze wskazania zegara zgadzają sie ze wskwzaniami komp żeby wykluczyć układ chłodzenia bądz wskażnik.Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Leser, napisz -proszę - czy jak masz niedogrzany silnik, to gumowy wąż idący od termostatu (dużego) do chłodnicy jest zimny czy ciepły?
|
|
|
#17 |
|
|
Jak byłem na Słowacji (-20'C) i wolno jechałem po 5cm warstwie lodu to też miałem niedogrzany silnik (wskazówka była na 60'C) ale jak zmniejszałem temperaturę nawiewu z 23/22'C do 20,5-20 'C to się nagrzewał do początku zakresu "prawidłowej" temp. silnika...
|
|
|
|
#18 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Artur
Model: Ford Mondeo Kombi [MK3-Trend]
Silnik: 2.0 TDCi (115KM)
Rocznik: 23/08/2004
|
Zapodajcie jakas fote ktory to dokladnie waz sprawdzic czy jest zimny czy cieply ... napewno fotka pomoze nie jednemu uzytkownikowi forum ...
Duratorq DI 2.0 HPCR; 6 manual; kolor Panther Black Metallic; jasna kremowa skórzana tapicerka; srebrne relingi, alu. 16" (6 ramienne Alutec); przyc. szyby; webasto; tempomat; pod. fotele,szyby,lusterka,spryskiwacze; full elekt; climatronic; system DVD (z bezprz. nagło. słu. x3 + 2 ekrany LCD w zagłowkach) |
|
|
|
|
|
#19 |
|
|
Zamontowałem obydwa nowe termostaty.Duży otwiera się przy ok 90 st-sprawdzałem.Mały nawet zaślepiłem-bardzo szybko się zagrzał,ale opadanie temp było dalej.Nie wiem czy to normalne,ale podczas jazdy gdy już się zagrzeje i termostat jest otwarty,chłodnica jest od węża lekko ciepła ,a dalej zimna?
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
|
Dzisiaj robiłem test komp w czasie jazdy-wskażnik działa poprawnie.Błędow również nie wykrył,więć wychodzi na to że jest to wina układu chłodzenia.Mam drugi duży termostat,jutro go wymienię może ten nowy który założyłem jest wadliwy?!Może ktoś udzieli mi jakichś cennych porad?
|
|
|
|