![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 08-07-2008
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 TDCi DPF 163KM
Rocznik: 2010 (po lifcie)
|
Zerknij 3 posty wyżej - na zdjęcia. Widać, że potrzebujesz raczej oryginalnych wkładów (w każdym razie kompatybilnych z oryginałami).
Pozdrawiam, |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 23-11-2009
Model: focus
Silnik: diesel
Rocznik: 2002
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
Strasznie niewygodnie się to instaluje. Trzeba dość mocno ale nie gwałtownie podgiąć ten jeden elastyczny bok, a nie ma za bardzo dojścia, szczególnie jak się nie jest szczupłą blondynką z cieniutkimi paluszkami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Powodzenia ! |
|
|
|
|
|
#14 |
|
![]() Zarejestrowany: 27-11-2009
Model: Focus
Silnik: 1,8 TDDI
Rocznik: 1999
|
Mój wkład jest OK, ale mam inny problem, otóż lusterko nie da się regulować od środka. Wśrodku z tego co zajrzałem są takie linki stalowe. Jak się zabrać za naprawę tego?
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
Wow, znaczy się, że linki się pourywały, zablokowały, czy co? Jakie są objawy - dźwigienka chodzi luźno, czy jest raczej zablokowana ? Nie powinno tam być zbyt dużej filozofii... :|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
![]() Zarejestrowany: 27-11-2009
Model: Focus
Silnik: 1,8 TDDI
Rocznik: 1999
|
Dzwigienka i wkład żyją swoim życiem. Dzwigienka rusza się nie dając żadnego ruchu w lusterku, a lusterko ustawia się na zewnątrz jakby na jakiś sprężynkach.
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Nie jestem niestety mechanikiem, a tym bardziej nie posiadam większego doświadczenia z podobnymi rzeczami oprócz obsługi awarii własnych dwóch lusterek... Jednak już na tej podstawie mogę stwierdzić, że własny czas jest cenniejszy niż 40-60zł za nowe lusterko (zamiennik) na allegro. Z wymiany całego lusterka to 15 minut roboty i gotowe.
Pozdrawiam, |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Model: Focus Kombi
Silnik: TDDI 1.8 90 KM
Rocznik: 2001
|
Jeszcze dodatkowe pytanie do tematu: Jak zdejmuje się ta trójkątną wewnętrzną osłonę bocznego lusterka? Próbowałem czujnie ciągać na różne strony, ale ani myśli puścić "wewnętrzny zatrzask". Boję się, że jak mocniej pociągnę to ten plasticzek pęknie..
Napisze ktoś w którą stronę go ciągnąć? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
|
Zewnętrzny trójkąt jest przykręcone grubą śrubą, a wewnętrzna trójkątna osłona z tego co pamiętam ma kilka metalowych spinek dookoła - dlatego tak mocno trzymają. Równomiernie i pomału i powinno puścić.
Pzdr, |
|
|
|
|
|
#20 |
|
![]() Imię: Rysiek
Model: Kuga III
Silnik: 1.5 EcoBoost
Rocznik: 2022
|
Jak i czym zdjąć lakierowaną osłonę lusterka? Muszę wymienić całe lusterko i dać starą lakierowana osłonkę, a nie chcę jej połamać.
Przy okazji -w moim przypadku w manualnym lusterku regulacja przestała poprawnie działać, bo końcówka jednej z linek przelazła przez plastik. Pewnie to samo nastąpiło u jednego z przedmówców. Rzecz trudna do naprawienia (próbowałem z podkładaniem blaszek pod końcówkę linki, itp. ale z nie w pełni zadowalającymi skutkami) więc wolę wymienić na inne.
|