Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 27-06-2009, 21:13   #11
SrebnaStrzała
ford::expert

Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
Domyślnie Odp: Uszczelniłem chłodnicę preparatem i teraz sie grzeje...

Witam
Ja za pierwszym razem użyłem proszku(jakiegoś za pare złotych) jak przeciekała, nic złego nie zauważyłem. Potem kiedy wymieniłem płyn zalałem odrdzewiaczo-uszczelniaczem marki Prestone i mimo że zrobiłem juz z 30.000km nigdy strzałki nie widziałem dalej niż środkowa kreska, a zdarza mi sie stać po 3h w korku przy wysokiej temperaturze i włączonej klimie czy też jeździć bardzo agresywnie.
Raz na około 5tys. km dolewam 0.5L płynu.

SrebnaStrzała jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-06-2009, 00:05   #12
pintonek
ford::advanced

Model: Mondeo MKII kombi
Silnik: 1,8 16V + Junkers
Rocznik: 1997

Koledzy wymieniłem w końcu chłodnice, w miedzyczasie założyłem również gaz do mojej maszyny. W końcu pod maską jest sucho, nic nie cieknie... ale wskazowka dlej nie odpuszcza. ostatnio gdy było dośc ciepło potrafi w mieście przy energicznym ciagłym ruszaniu i hamowaniu wejsc tak daleko ze zalacza sie wentylator i dzieje sie to w niewiarygodnie szybkim czasie (powiedzmy 2 minuty) czego przed całym zamieszaniem nie obserwowałem. Płyn oczywiście nowy, a co do ostatniego "ratowania chłodnicy" użyłem płynu a nie proszku. Osobiscie poejzewam ze to termostat sie zacina, choć w zeszłym roku go wymieniłem, a skutkiem jest jazda w mieście ze wskażnikiem pomiedzy M i A, a czasem dokładnie na A i nawet z właczoną klimą nie chce stać pionowo (w ciepłe dni). Myślicie że wato wymienić znów nasz regulator temperatury ????
pintonek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-06-2009, 03:50   #13
SrebnaStrzała

Cytat:
Napisał pintonek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Koledzy wymieniłem w końcu chłodnice, w miedzyczasie założyłem również gaz do mojej maszyny. W końcu pod maską jest sucho, nic nie cieknie... ale wskazowka dlej nie odpuszcza. ostatnio gdy było dośc ciepło potrafi w mieście przy energicznym ciagłym ruszaniu i hamowaniu wejsc tak daleko ze zalacza sie wentylator i dzieje sie to w niewiarygodnie szybkim czasie (powiedzmy 2 minuty) czego przed całym zamieszaniem nie obserwowałem. Płyn oczywiście nowy, a co do ostatniego "ratowania chłodnicy" użyłem płynu a nie proszku. Osobiscie poejzewam ze to termostat sie zacina, choć w zeszłym roku go wymieniłem, a skutkiem jest jazda w mieście ze wskażnikiem pomiedzy M i A, a czasem dokładnie na A i nawet z właczoną klimą nie chce stać pionowo (w ciepłe dni). Myślicie że wato wymienić znów nasz regulator temperatury ????
Mi się wydaje że to termostat, a nie chłodnica.
Stary 28-06-2009, 12:43   #14
pintonek

Znaczy sie SrebrnaStrzało chłodnice, jak pisałem wczesniej, musiałem wymienic bo była pęknieta a płyn uszczelniajacy działał przez miesiąc. Efekt grzania sie odnotowałem prawie natychmiast po wlaniu tego ustrojstwa..... Dziś juz tez troche jeździłem ale nie widziałem by biała strzałeczka przekroczyła literke M... zagadka.
Stary 28-06-2009, 17:47   #15
SrebnaStrzała

Cytat:
Napisał pintonek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Znaczy sie SrebrnaStrzało chłodnice, jak pisałem wczesniej, musiałem wymienic bo była pęknieta a płyn uszczelniajacy działał przez miesiąc. Efekt grzania sie odnotowałem prawie natychmiast po wlaniu tego ustrojstwa..... Dziś juz tez troche jeździłem ale nie widziałem by biała strzałeczka przekroczyła literke M... zagadka.
Może się przepłukało? wiem że kiedyś znajomy miał taki problem i był on przez termostat.
Stary 30-06-2009, 22:52   #16
pintonek

Jeżdze...zrobilem na chlodncy juz z 1500km.... w miescie masakra, czasem mysle ze wejdzie na czerwone, w trasie znośnie ale przy rusaniu z czerwonego dochodzi nawetpomiedzy AL. Bioresie chyba za termostat jak radzi Strzała..... dzieki.
Odpowiedz

Zasady postowania