![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 12-10-2009
Model: GALAXY
Silnik: 1,9
Rocznik: 1998
|
Ups..... tego nie sprawdzałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale dlaczego jak przednie koła są wyżej niż tylnie to wchodzi jak w masełko?
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
![]() Zarejestrowany: 10-11-2010
Model: galaxy
Silnik: 1.9 tdi
Rocznik: 2000
|
brak wstecznego
wybierak skrzynie koszt 250zl linki kompl. 100zl jezeli nie -skrzynia Ostatnio edytowane przez Wojtek ; 10-11-2010 o 16:31 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 16-08-2010
Model: Ford Focus MK3
Silnik: 1.6 DV6C Econetic
Rocznik: 2012
|
Mam ten sam problem.. Objawy są takie, że jak przewody przy wtyczce żeńskiej delikatnie podniosę do góry to wsteczny działa (dwa przewody jeśli dobrze pamiętam przy skrzyni biegów nad akumulatorem -dawno tam ręki nie wkładałem). W trakcie jazdy pokołysze i raz jest, raz nie ma wstecznego. Elektryk (przy okazji) sprawdzał i stwierdził, że to czujnik wstecznego do wymiany i odesłał do mechanika.
Nie zagłębiałem się w temacie może to jakaś drobnostka. Dni coraz krótsze to pewnie mnie zmusi do naprawienia usterki. PS. nie na temat u mnie nie świecą światła od wstecznego. Ostatnio edytowane przez alcoo ; 13-11-2010 o 20:57 Powód: uzupełnienie problemu. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: Galaxy
Silnik: 1.9
Rocznik: 1998
|
Witam wszystkich,
wczoraj zniknął mi wsteczny bieg (Galaxy 1.9 tdi, 90KM, manual, silnik AHU) Jako, że zbierałem się do wymiany sprzęgła to akurat przyspieszyło ten proces i wytargałem skrzynię. Po zdemontowaniu skrzyni okazało się, że zmęczyła się sprężynka przy wybieraku odblokowująca wsteczny bieg (załączyłem zdjęcia) 20150603_173416.jpg 20150603_173426.jpg 20150603_173435.jpg W ASO Forda nie mają tego w systemie jako część zamienna (schemat przełącznika biegów ręcznej skrzyni Sekcja N01.040). Proszę o informację jeśli ktoś już przerobił ten temat: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. skąd wykombinować tą sprężynkę, bo jak mam kupić używany cały mechanizm dla sprężynki to słabo mi się robi (aukcje to koszt 200 - 300zł) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Może ktoś ma dostęp do schematów (ETKA) i zerknie dokładniej, bo może gość w ASO coś pominął i ta sprężynka jest na innym schemacie (proszę o numer części). z góry dzięki Wszystkim za pomoc i sorewicz za odgrzebanie kotleta, ale nic świeższego nie znalazłem w tym temacie. |
|
|
|