![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 07-03-2007
Model: Focus MK I,Alfa Romeo 159 SW
Silnik: 1,6 16V...1,9 jtdm
Rocznik: 2002,2001
|
Damiano16,to że Tobie się woda nie leje to nie znaczy,że tak jest w każdej Foce.Powiedzmy,że masz szczęscie.Ja mam auto po lifcie,mam rynienkę a jak podszybie nie było uszczelnione to woda się lała pomimo rynienki.Oryginalna uszczelka Forda załatwiła sprawę definitywnie.
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
![]() Zarejestrowany: 26-06-2008
Model: Focus MK1
Silnik: 1.8 TDCI 115KM
Rocznik: 2002
|
Cytat:
Pisałem już kilka razy na forum o tym jak ja walczyłem u siebie z lejącą się wodą przez filtr kabinowy. Rynienka nie zabezpiecza do końca przedsotawania się wody na filtr i stąd do kabiny! |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 19-07-2005
Model: Focus SEDAN
Silnik: 1,6 Ghia
Rocznik: 2000
|
A ja popieram Damiano16. Moja foka przed liftem ma rynienkę. Ma również odstające podszybie, a nigdy nie było kropelki wody w kabinie. Problem musi tkwić w czymś innym, a nie w odstającym podszybiu. Jego uszczelnienie jest tylko półśrodkiem, nie w każdym przypadku skutecznym.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Błażej
Model: Ford Focus I FL
Silnik: 1,6 benzyna 100KM
Rocznik: 03/2002
|
Ja od siebie dodam jedynie, że wielu ludzi łamie w całości lub częściowo tą rynienkę podczas nieumiejętnej wymiany filtra.
|
|
|
#16 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#17 | |
|
![]() Zarejestrowany: 26-06-2008
Model: Focus MK1
Silnik: 1.8 TDCI 115KM
Rocznik: 2002
|
Cytat:
A czy faktycznie jest u ciebie super sucho to polecam pojechać na myjkę ciśnieniową i później podnieś dywanik, wyciągnij ten plastik z wykładziny podłogi koło fotela i wsadź rękę pod wykładzinę do końca i zobacz czy masz tam wszystko suche. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
![]() Imię: Darek
Model: Focus
Silnik: 1,8 16V+LPG
Rocznik: 1999
|
To może dla tych, co mówią uszczelce "nie" bardziej obrazowo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Najważniejsze zakreślone na czerwono Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|