![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 02-02-2009
Model: Ford Focus MK III
Silnik: 1.6 125
Rocznik: 2013
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::advanced
![]() Imię: M
Model: Modeo MK5
Silnik: 2.0 TDCi 180 KM
Rocznik: 2017
|
Jak już zrobiłem to u tu wrzuce dla uzupełnienia tematu.
Focus II FL 09 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-03-2009
Model: S-Max MK II
Silnik: 2.0 TDCI 150KM
|
Dobre przy odkurzaniu auta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 07-07-2009
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI (109KM)
Rocznik: 2005
|
Zgadza się, diody muszą być odpowiednio spolaryzowane (+/-). Dlatego najlepiej otworzyć drzwi i wkładać na przemian, aż zaświeci.
Polecam diody, bo żarówki 5W to po pierwsz spore obciążenie (2x5W nogi + góra), a po drugie za mocno jarają. Diodówka jest super, taka "stożkowa" świecąca szerokim kątem na zewnątrz - nie wiem jak to wytłumaczyć. Koszt 4zł/szt. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
maurelius Myślisz że w fabryce wsadzają LEDy? Też dają W5W tak sądzę i jakoś to działa, wg mnie świeci fajnie, może kiedyś spróbuje diodek, ale póki co nie narzekam, jak dam audio trochę głośnie o bierze więcej prądu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
![]() Zarejestrowany: 26-12-2008
Model: Ford Focus Kombi
Silnik: 1,6 tdci
|
...w mojej foce w wersji comfort podświetlenie działa po włożeniu zarówek...dzięki za podpowiedz
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Kolego KOMOR, to posłuchaj sobie tego radyjka dłużej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. W dieselu, to może więcej czasu potrzeba, bo większu AKU.
Taka ciekawostka, to w BMW MX5 (terenówka taka wielka) AKU siada po mniej więcej 1-2 godzin słucha wspaniałego AUDIO Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja tam jestem zwolennikiem oszczędzania energii gdzie się da i te diodówki to dla mnie rewalacja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Świecą takim fajnym światłem jak żarówka energooszczędna i wygląda to naprawdę odlotowo i "elegancko" niczym w Mercu. Te zwykłe żarówki 5W, to świecą jak żarówa bez oprawki w stodole Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
|
Oj przesadzasz, Jak się uruchomi jakieś wypasione audio to wiadomo że to chłonie energii strasznie dużo, ale nie mów mi że od dwóch 5W żaróweczek aku padnie nawet po 5 godzinach ... zdrowe aku hehe, kolego zluzuj trochę.
U mnie audio nie raz chodziło 2-3 godziny i odpalałem autko bez zająknięcia a było bardzo głośno. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
![]() Zarejestrowany: 25-08-2009
Model: Focus
Silnik: 1.8 FF
Rocznik: 2007
|
Witam
u mnie również zadziałało. Użyłem żarówek w5w. Mam pytanko (może dziwne), gdzie szukać żarówek "ledowych" lub diod z końcówką pasującą do tych gniazd? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
|
W "dobrym" elektroniku. W Krakowie: Monster elektronik.
|
|
|
|