Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > LPG
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 12-10-2009, 23:50   #11
Kaczaza
ford::amateur

Imię: Piotr
Model: Chrysler Town&Country
Silnik: 3,8
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Mondeo MKIII 2.0 l - Problem z LPG

Chodziło mi o to, ze według niego nie pasuje żaden inny niż FLY. Instalacja z 2002 roku zakładana we Włoszech. Co do naprawy tej instalacji to grubo sie zastanawiam. Nie wiem też, czy koszt dokoptowania nowych elementów do tej starej instalacji nie przerośnie mnie. Nie chce pchać sie w wielkie sumy, ale też, nie chce wsadzić jakiegoś za przeproszeniem "****a".

Kaczaza jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-10-2009, 08:57   #12
dresat
Zablokowany

Model: Ford fiesta + Elpigaz Leonardo XL
Silnik: 1.3i
Rocznik: 1995

Kaczaza: podstawę instalacji stanowią w przypadku sekwencji: wtryski, komputer-sterownik i reduktor-parownik. Jeśli zamierzasz trochę to autko mieć, to zobacz tu:[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
W zakładce KONTAKT znajdziesz autoryzowany serwis montujący, a w zakładce PRODUKTY - elementy sekwencji. Ceny dla orientacji masz tu:[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
To jest bardzo dobra instalacja, choć mniej popularna, bo większość gazowników bazuje na BRC, Stag itp. Może Elpigaz stawia wysokie wymagania monterom?
dresat jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-10-2009, 18:49   #13
rad99
ford::advanced

Model: mondeo
Silnik: 2.0lpg 2.0tdci
Rocznik: 1995 2004 2009

jak radzą koledzy wymień na nową, ale moim zdaniem dowiedz się na warsztacie czy zamontują ci instalację którą sam przywieziesz, i kup choćby staga którego ceny kręcą się wokół 800pln, i zapłacisz tylko za montaż przodu, bo nie potrzebujesz żadnych papierów na montaż, piszę o stagu bo zamontuje go praktycznie każdy kto ma zdolności manualne
rad99 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-10-2009, 21:06   #14
dresat
Zablokowany

rad99: tak na marginesie...określenie Stag odnosi się li i tylko do sterownika; fakt, zamontowanie go, to kwestia bodaj dwóch blachowkrętów...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 15-10-2009, 21:54   #15
rad99
ford::advanced

Model: mondeo
Silnik: 2.0lpg 2.0tdci
Rocznik: 1995 2004 2009

dresat, pisząc post wychodziłem z założenia że każdy myśli podobnie jak ja,może to zboczenie zawodowe ale ja słysząc stag mam przed oczyma kompletną instalację,więc sprostuję, zestaw ze sterownikiem stag4, lub stag300 których ceny zaczynają się od około 800pln.......itd
ps ale fakt nazwa stag nie odnosi się tylko do instalacji sekwencyjnych, praktycznie są to przełączniki, sterowniki do wszystkich generacji instalacji gazowych

Ostatnio edytowane przez rad99 ; 15-10-2009 o 22:03
rad99 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-10-2009, 23:01   #16
Kaczaza

Czyli za około 1 000 zł mogę kupić instalację (przód) + koszt montażu ? Z tamtej starej nic juz nie zostanie?
Stary 16-10-2009, 14:54   #17
dresat
Zablokowany

Kaczaza: ale jesteś zakręcony tą instalacją...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W poście z 12.10 godz. 18:46 napisałem, co pozostanie Ci z instalacji, którą masz obecnie.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 16-10-2009, 21:38   #18
Kaczaza

Ok może inaczej. Wiem, ze na pewno zostaną części ze starej, ale czy za 1 000 zł mogę nabyć nową instalacje? Dreset wiem, że podałeś mi części jakie mniej wiecej trzeba będzie zakupić, ale tego jest tyle do wyboru, że zgłupiałem za co konkretnie musiał bym się chwytać, żeby mieć instalacje na poziomie za nie wielkie pieniądze.
Stary 17-10-2009, 11:21   #19
dresat
Zablokowany

Cytat:
Napisał Kaczaza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nowa sekwencja w ich zakładzie to koszt około 2 200 zł.
Kaczaza:
to jest koszt kompletnej sekwencji u nich montowanej. Ponieważ część instalacji zostaje - powinni Ci podać koszt za reduktor, komputer/sterownik i ewentualnie wtryski. Widzisz...nie każdy fachman lubi renowację; montaż od początku do końca jego elementów jest mu korzystniejszy, bo nie ryzykuje, że demontując stare, coś mu się zepsuje i będzie miał dodatkową robotę i nerwy.
Stary 20-10-2009, 19:00   #20
Kaczaza

Przed chwilą rozmawiałem z gazownikiem. Będzie zmieniał komputer i wtedy sprawdzi czy to wszystko działa. Jeśli tak, to jednak wina komputera. Komputer załatwi mi w cenie 900 zł. Koszt nowej instalacji (przód) to 1 700 zł u tego gościa. Nie wiem co robić. Czy naprawiać 7 letnią instalacje, która podobno jest bardzo dobra (według gazownika jeszcze długo na niej pojeżdże) czy też ładować sie w koszta rzędu 1 700 zł (nie uśmiecha mi sie z kolei aż tyle dać). Nie wiem też, czy koleś nie ładuje mnie na mine wciskając mi kit, że komputer jest do wymiany. Być może to tylko jakaś pierdoła. Jak to później sprawdze?

Ojjj biada biada ;(
Odpowiedz

Zasady postowania