![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::professional
![]() Imię: Andrzej Marek
Model: Ford Fusion mk2 z USA /Mondeo mk5/
Silnik: 1,5 EB wersja SE, K&N 33-5000
Rocznik: 2014 model 2015
|
zdjąć klocki potraktować delikatnie szczotką drucianą potem bezyna ekstrakcyjną i gra, zanim zaczniesz coś robić daj znać jakie masz tarcze? jakiej firmy?
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 14-01-2008
Model: Fiesta mk.VI
Silnik: 1.4 TDCI
Rocznik: 2003
|
Cytat:
to jest 2-gi komplet klocków na te tarcze spróbuje Twojej metody, może jeszcze zeszlifuję ranty tarcz (bo ktoś pisał, że to też od tego być może) i mam nadzieję że pomoże |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 21-02-2009
Model: Mondeo MKIV
Silnik: 1,8tdci
Rocznik: 2008
|
Jak już zdejmiesz to przemyj od razu tarcze ciepłą wodą z płynem do mycia naczyń i spirytusem salicylowym - może czymś je wytłuścili...
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 13-06-2009
Model: Mondeo MkIII
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2002
|
Moim zdaniem są dwie opcje... mogłeś zeszklić klocki przy jakimś ostrzejszym hamowaniu jak ktoś pisał. Z własnego doświadczenia wiem, że nawet jak się dość przetrą to mogą piszczeć, można je potraktować drobnym papierem, ale nie wiem czy to nie mija się z celem...
Napisz do kolesia z allegro może Ci to reklamuje. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|